Nova vest
Fudbal

Sreda, 23.10.2019.

20:48

Sabicerova bomba za preokret Lajpciga protiv Zenita!

Fudbaleri Lajpciga su posle preokreta došli do pobede u duelu sa Zenitom u okviru Lige šampiona.

Izvor: SV

Autor: SV

Sabicerova bomba za preokret Lajpciga protiv Zenita!
(Tanjug/AP Photo/Jens Meyer)

Nemačka ekipa je slavila sa 2:1, iako je posle prvog poluvremena imala jedan gol zaostatka.

Ovim trijumfom je Lajpcig izbio na prvo mesto tabele, makar dok se ne završi meč između Liona i Benfike i ima šest bodova.

Zenit je ostao na četiri, koliko ima i francuska ekipa, ali i utakmicu manje.

Bilo je prosto neverovatno videti da je ruski tim, koji je kao kapiten predvodio Branislav Ivanović, prvi stigao do vođstva.

Lajpcig je od početka utakmice nametnuo svoj ritam, već u prvom minutu je imao ogromnu šansu preko Konrada Lajmera, ali je u tom momentu golman Zenita Mihail Keržakov najavio da je veoma raspoložen i da će ga biti teško savladati.

Na sve načine je Lajpcig pokušavao da dođe do prilike za gol, Zenit je preko Artjoma Dzjube imao nameru da prebaci težište igre na drugu stranu, ali je većina tih napada bila neuspešna.

Pravi šok u Lajpcigu se dogodio u 28. minutu kada je centralni bek Zenita Jaroslav Rakicki uputio fantastičan udarac sa više od dvadeset metara, posle odbijene lopte iz kaznenog prostora.

Čuvar mreže nemačke ekipe Peter Gulaši se nije nadao takvom šutu igrača koji nema prevelike ofanzivne ambicije, lopta ga je prevarila i završila u njegovom levom donjem uglu.

Do kraja poluvremena su redom Lukas Klosterman i Timo Verner imali dobre prilike za gol, ali je u svakoj situaciji na visini zadatka bio Keržakov.

U drugom poluvremenu je Lajpcig nastavio sa ofanzivnom igrom i ona se isplatila.

Već u 49. minutu je stiglo izjednačenje Konrad Lajmer je konačno našao način da savlada Keržakova, a svega 600 sekundi potom zaokružen je i potpuni preokret.

Oko pola minuta je trajala akcija Lajpciga oko gola Zenita, kružila je lopta u pokušaju da se stigne do prilike za šut, a odliučan centaršut Klostermana stigao je na grudi Marsela Sabicera.

Desnokrilni vezni igrač Lajpciga je loptu primirio, namestio na desnu nogu i spektakularnim volej udarcem je poslao u gornji levi ugao gola Zenita, pri čemu Keržakov nije imao nikakve šanse da stigne do odbrane.

Do kraja utakmice su obe ekipe imale po jednu veliku šansu za gol, ali je rezultat ostao nepromenjen.

Kompletan tok meča možete pronaći u našem LIVE BLOGU.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve