Nova vest
Fudbal

Utorak, 22.10.2019.

22:53

Skener B92: Uplašena Zvezda u zemlji čuda

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su uplašeno i ponovo se uverili sta znači igrati protiv premijerligaša i finaliste Lige šampiona.

Izvor: LN

Autor: LN

Skener B92: Uplašena Zvezda u zemlji čuda
Photo by Stephen Pond/Getty Images

Crveno-beli su pretrpeli poraz rezultatom 5:0 od Totenhema u Londonu u trećem kolu Grupe B Lige šampiona.

Zvezda nije bila favorit u ovom meču, daleko od toga, ali je u njega ušla kao da igra protiv reprezentacije Brazila iz najboljih dana, neretko izgledajući kao da se nalazi u čudu što protivnik igra punom parom i sto može i hoće da ubedljivo pobedi.

Odbrana je pucala po šavovima od samog početka, a pas igra nije postojala sve do otprilike 20-og minuta.

U nastavku prvog dela igre Zvezda je krenula da igra fudbal. Totenhem je, s punim pravom, stao u defanzivi stav, a Zvezda to koristila.

Potpuno je frapantna statistika da je šampion Srbije posle prvih 45 minuta imao veći broj šuteva ka golu rivala, a da je gubio 3:0.

Dobra igra iz tog dela igre ulivala je nadu da Zvezda može do gola, ali to nije bio slučaj. Imao je Marin jednu fantastičnu šansu, Garsija je takođe šutirao iz dobre pozicije, ali...

Kada bi na ovom meču žalili za Zvezdinim propuštenim šansama, a isto to radio i Totenhem, računica ne bi bila preterano zahvalna.

Milan Borjan - ne može mu se preterano zameriti ni kod jednog od golova, ali deluje da je Kejnov mogao da odreaguje bolje. Iskupio se sa par solidnih odbrana, ali je teško hvaliti golmana koji je primio pet "komada".

Marko Gobeljić - u odbrani dosta loš na startu, često ispadao i nalazio se na pozicijama na kojima nije trebalo, pa su i oba gola na početku meča došla sa njegove strane. U napadu mnogo bolji, sa par dobrih paseva i centaršuteva bio izuzetno opasan po gol Gazanige u jednom delu utakmice, ali je to pokvario sa novih par defanzivnih gafova.

Nemanja Milunović
- previše se plašio duela, previše mekano ulazio u iste. Kao i kompletna odbrana Zvezde, loš, u svim segmentima. Kejn je pored njega radio šta je hteo i delovalo je kao da prednost može da napravi kada god to zamisli.

Miloš Degenek - glavni krivac kod prvog gola Totenhema kada je praktično zaboravio da potrči za Kejnom, koji se našao sam ispred gola. U nastavku igrao toplo-hladno, takođe imao ogromnih, nerešivih problema sa Kejnom.

Milan Rodić - poprilično neprimetan na obe strane terena, s obzirom da su obe ekipe uglavnom napadale suprotno od njegovog dela igrališta u prvom poluvremenu. Prvom prilikom u nastavku je vrlo lako ispao i gol je primljen... Bez prelazne ocene.

Hose Kanjas (do 62) - jednom rečju: katastrofa. Kasnio na svakom koraku u odbrani, pasevi mu bili spori i neprecizni, a krivac je i kod drugog gola gde mu je Son pobegao kao od šale.

Miloš Vulić - pokušavao da radi i svoj i Kanjasov posao, ali je neiskustvo preovladalo. Zvezdina sredina terena bila je nepostojeća i bivši vezista Napretka nije imao šanse da dođe do izražaja ofanzivno.

Marko Marin - Zvezdin čarobnjak se trudio, igrao sa željom, ali je često izostajala pomoc saigrača. Bez vidljivog učinka ali sigurno najbolji igrac crveno-belih ofanzivno večeras. Ipak, nonšalantna reakcija kod trećeg gola čini ga glavnim krivcem za isti, što mu smanjuje ocenu.

Mateo Garsija - trudio se, trčao, tražio lopti, pomagao defanzivno... Ipak, defanzivci Spursa nisu previse paznje obraćali na njega. Jednom je to mogao da naplati, ali je preslabo šutirao. Mora da bude konkretniji.

Radživ van La Para (do 82) - jedna od njegovih boljih partija od dolaska u Zvezdu, što dosta govori samo po sebi. Imao je nekoliko zanimljivih ideja i paseva, ali mnogo više grešaka.

Tomane (do 62) - slab u duelu, loše se otvarao, prosto i jednostavno nevidljiv.

Njegoš Petrović (od 62) - nije imao pravu priliku da se dokaže na terenu u Londonu jer se Zvezda uglavnom branila od njegovog ulaska.

Milan Pavkov (od 62) - potpuno neprimetan, kao njrgov kolega kojeg je zamenio, Tomane. Istini za volju, nije ni dobio nijednu upotrebljivu loptu.

Aleksa Vukanović (od 82) - nedovoljno odigrao da ostavi utisak.

Luka Nikolić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

66 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve