Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.10.2019.

21:05

Solskjer: Pobeda bi bila bolja, ali remi je korak u pravom smeru

Uoči gostovanja u Beogradu ekipi Partizana u meču Lige Evrope, Mančester junajted je u derbiju sa Liverpulom odigrao nerešeno, 1:1.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Solskjer: Pobeda bi bila bolja, ali remi je korak u pravom smeru
Photo by Alex Livesey/Getty Images

Izabranike trenera Olea Gunara Solskjera delilo je malo od pobede, gol su primili u 85. minutu ali se mora reći da je Liverpul zasluženo stigao do izjednačenja.

Solskjer je po završetku susreta rekao da je njegov tim odgovorio adekvatno na brojne kritike, pošto je Junajted prvi tim koji je ove sezone otkinuo deo plena izabranicima Jirgena Klopa.

"Olako smo primili gol. Centaršut u peterac je razočaravajući, nismo smeli tako lako da primimo gol. Taman smo krenuli u fazu kontranapada, tako da je to razočaravajuće. Imamo brze igrače, Dan Džejms i Rašford su izuzetno brzi i mogu da naprave problem bilo kome. Njih dvojica i Andreas Pereira su bili vrlo dobri i zadovoljan sam kako su obaveli zadatke".

"Markusova kretnja bila je dobra, ovo mu je možda i najbolja utakmica za nas ove sezone. Ovo su golovi kakve očekujem od njega. Imali smo juče kratku video sesijju, desilo se tačno na terenu ono što smo planirali", kaže Solskjer.

Norvežanin kaže da ovaj bod može mnogo da znači na psihološkom nivou za nastavak sezone.

"Bio je to sjajan odgovor mojih igrača. Imamo momke koji rade jedan za drugoga, možda će ovo preokrenuti sezonu u našu korist. Razočarani su jer osećamo da smo mogli da pobedimo. navijači su pokazali da vide šta se dešava, ali polako, stići ćemo gde želimo. Važno je ostvarivati dobre rezultate, tako jedino može da raste samopouzdanje. Pobeda bi bila sjajna, ali i remi je korak u pravom smeru", dodao je Solskjer.

O spornim situacijama i odlukama VAR-a rekao je ovo:

"Možda je bilo kontakta između Linelofa i Origija, ali ovo nije jasna i očigledna greška. Pa nije ovo košarka. Ovo je i dalje muška igra, startovi su dozvoljeni, dok je kod drugog gola Mane igrao rukom. Danas je VAR bio na našoj strani", poručio je menadžer Mančester junajteda.

Partizan i Mančester junajted igraju u Ligi Evrope u četvrtak 24. oktobra od 18.55 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve