Nova vest
Fudbal

Petak, 18.10.2019.

14:01

"Trudićemo se da i mi ranimo Partizan"

Trener fudbalera Mladosti Goran Stanić rekao je da su njegovoj ekipi poznate mane Partizana i da će se truditi da i oni "rane" crno-bele.

Izvor: LN

Autor: LN

photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

On je dodao da ne veruje da će to što beogradski tim očekuje meč protiv Mančester junajteda biti olakšavajuća okolnost.

"U subotu nas očekuje duel sa Partizanom na domaćem terenu i to je do sada za nas najteža utakmica u ovom delu sezone. Ovo kažem iz razloga što Partizan iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i bolje", rekao je Stanić na konferenciji za novinare.

Fudbaleri Mladosti dočekuju u subotu ekipu Partizana u okviru 12. kola Super lige Srbije.

Mladost je nakon 11 odigranih mečeva na osmom mestu na tabeli sa 12 bodova, dok je Partizan sa utakmicom manje sakupio 23 boda i nalazi se na petom mestu.

"Partizan je dosta promenio igrački kadar u odnosu na prethodnu sezonu i sada su sve uigraniji, što pokazuju rezultati u domaćim takmičenjima, ali i u Evropi. S druge strane, Mladost u ovogodišnjem prvenstvu igra promenljivo. Međutim, rezultat iz prethodnog kola, kada smo savladali Inđiju u gostima, daje nam pravo da se nadamo dobrom rezultatu u ovoj utakmici", rekao je trener Mladosti.

On je naveo da je njegova ekipa reprezentativnu pauzu dosta dobro iskoristila, da je dobro radila i da očekuje da već u subotu taj rad donese određeni rezultat.

"Ovu reprezentativnu pauzu smo iskoristili da unapredimo našu igru i pripremimo se za duel sa Partizanom. Poznato vam je da su oni imali i nekih lošijih izdanja, pre svega protiv Voždovca i TSC-a. Ja o tim njihovim manama neću govoriti javno, ali mi smo to videli i trudićemo se da i mi Partizana ranimo na takav način", rekao je Stanić.

Jedno od novinarskih pitanja odnosilo se i na moguću opterećenost igrača Partizana utakmicom protiv Mančester junajteda, koju igraju samo nekoliko dana posle duela u Lučanima, kao i da li ta činjenica može biti prednost za ekipu Mladosti.

"Ja bih voleo kada bi se oni tako ponašali i unapred mislili na evropski duel, ali smatram da su oni profesionalci i da će dati dvesta procenata svojih mogućnosti na utakmici u subotu. Mi ćemo se tako i postaviti u ovom meču, ne očekujem da će nam to biti olakšavajuća okolnost", rekao je Stanić.

Mladost je u prošloj sezoni dva puta odigrala nerešeno sa Partizanom, što je bio slučaj i u ranijim sezonama.

"Protiv Partizana u Lučanima smo pravili dobre razultate, nadam se da će to biti i sada. U odnosu na prethodnu sezonu i jedna i druga ekipa promenile su dosta igrača, ali mislim da je naš tim ostao bez značajnijih fudbalera za igru tima. Mi u ovoj sezoni još tražimo našu igru, ide na nabolje, ali dosta sporije, ipak mi od tog koncepta nećemo odstupiti", rekao je trener Mladosti.

Utakmica Mladost - Partizan igra se u subotu od 15.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve