Nova vest
Fudbal

Subota, 21.09.2019.

16:38

Ženski tim Srbije prvak Evrope u para stonom tenisu, muškarcima srebro

Obe selekcije reprezentacije Srbije osvojile su medalje u para stonom tenisu na Evropskom prvenstvu u Helsinborgu, u Švedskoj.

Izvor: B92

Autor:B92

Ženski tim Srbije prvak Evrope u para stonom tenisu, muškarcima srebro
Photo by Donald Miralle/Getty Images

Ženski tim Srbije u para stonom tenisu osvojio je zlatnu medalju.

Ekipa u sastavu Borislava Perić-Ranković, Nada Matić i Sanja Mijatović ostvarila je sve četiri pobede, nad Nemačkom (2:0), Rusijom (2:1), Velikom Britanijom (2:0) i Švedskom (2:1) u klasi 4 i 5.

Drugo mesto zauzela je Švedska, a treće Velika Britanija.

Prethodno su Srbiji medalje doneli još Mitar Palikuća (srebro), Nada Matić (srebro), Ana Prvulović (srebro) i Borislava Perić-Ranković (zlato).

Muška reprezentacija Srbije u para stonom tenisu osvojila je srebrnu medalju.

Tim u sastavu Boris Stojiljković, Goran Perlić i Vladan Petković izgubio je u finalu od Francuske sa 2:0, u klasi 1 i 2.

Do finala je došao pobedama u grupi nad Madjarskom (2:0) i Češkom (2:0), uz još jedan poraz od Francuske (2:0), a u polufinalu nad Poljskom od (2:0).

Srbija je takmičenje u Helsinborgu završila sa čak šest medalja, zlatne su osvojili ženska ekipa i Borislava Perić Ranković, a srebro Mitar Palikuća, Nada Matić i Ana Prvulović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve