Nova vest
Fudbal

Utorak, 17.09.2019.

22:55

LŠ: Goleada u Salcburgu, Liverpul poražen u Napulju!

Fudbaleri Salcburga su ostvarili trijumf nad Genkom, dok je Napoli pobedio Liverpul u prvim mečevima Grupe E nove sezone Lige šampiona.

Izvor: SV

Autor: SV

LŠ: Goleada u Salcburgu, Liverpul poražen u Napulju!
Tanjug/AP Photo/Kerstin Joensson

Austrijski tim je na fenomenalan način započeo učešće u elitnom društvu i slavio je rezultatom 6:2.

Pitanje pobednika je praktično rešeno već u prvom poluvremenu, u kom je domaći tim postigao pet golova, a primio samo jedan.

Briljantnu partiju je za Salcburg prikazao Erling Braut Haland, koji je tresao mreže protivnika u drugom, 34. i 45. minutu.

U 36. minutu je gol postigao i Hi-Čan Hvang, a strelac za Genk je u 40. minutu bio Džon Lukumi.

Do kraja poluvremena je i Dominik Šobošaj uspeo da matira čuvara mreže belgijske ekipe i time potvrdi trijumf svog kluba.

Nadu Genku da može da dođe do nešto pristojnijeg poraza pružio je Mbvana Samata u 52. minutu, ali je tačku na sve stavio Andreas Ulmer u 66. minutu.

Tim Salcburga je čak 13 puta šutirao u okvir gola protivnika, iako je Genk imao više vremena loptu u posedu (55:45).

Branilac titule šampiona Evrope je poražen sa 2:0 u Napulju i doživeo je prvi neuspeh u sezoni.

Italijanski klub je tek u 82. minutu uspeo da probije odbranu Liverpula i da preko Drisa Mertensa, iz jedanaesterca povede, a pobedu domaće ekipe je u nadoknadi vremena potvrdio Fernando Ljorente.

U 7. minutu je Hirving Lozano postigao gol za Napoli, ali je on poništen zbog ofsajda, a u 21. je veliku šansu za Liverpul propustio Sadio Mane.

Posle nekoliko propuštenih prilika na obe strane Endru Robertson je u 81. minutu napravio prekršaj u šesnaestercu za najstrožu kaznu, a nju je realizovao Mertens.

Definitivan poraz Liverpula na startu nove sezone u Ligi šampiona je potvrdio Ljorente.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve