Nova vest
Fudbal

Utorak, 13.08.2019.

18:00

Borjan odveo Zvezdu u plej-of i obezbedio evropsku jesen na "Mitiću"!

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u plej-of kvalifikacija za Ligu šampiona!

Izvor: A. Kovačević

Autor:A. Kovačević

Borjan odveo Zvezdu u plej-of i obezbedio evropsku jesen na
Foto: FK Crvena zvezda

Crveno-beli su eliminisali danski Kopenhagen 7:6 na penale u III kolu kvalifikacija, a heroj je bio Milan Borjan!

Posle 120 minuta igre bilo je 1:1, da bi nakon serije promašaja u dramatičnoj penal seriji, Borjan odbranio šut Vinda u 11. seriji za slavlje crveno-belih.

Zvezda će u plej-ofu za plasman u grupnu fazu Lige šampiona igrati sa švajcarskim Jang Bojsom. Prvi meč igra se u Bernu 21. avgusta, revanš je 27. u Beogradu.

U najgorem slučaju, Zvezda će na jesen opet igrati u grupnoj fazi nekog evropskog takmičenja, jer eliminacija u plej-ofu za LŠ vodi u Ligu Evrope.

Zvezda je oštećena na Parkenu već u prvom minutu, kada je litvanski sudije prevideo faul nad Mirom Ivanićem u kaznenom prostoru, gde ga je Zeka nagazio na stopalo.

Međutim, crveno-beli stižu do vođstva u 17. minutu. Marko Marin je poslao fantastičan centaršut, a Ričmond Boaći na petercu pobegao čuvaru i lako matirao golmana.

Usledio je pritisak Kopenhagena, Zvezda se dobro branila, sve do 45. minuta kada Dame Ndoje koristi centaršut sa desne strane i skokom između Rodića i Degeneka trese Borjanovu mrežu iz prvog šuta u okvir gola.

U devetom minutu nastavka Nemanja Milunović dobija drugi žuti karton i počinje grčevita borba Zvezde. Dominirao je Kopenhagen, ali su teško Danci stizali do gol šansi.

Usledili su produžeci gde Pep Bijel ulazi u najbolju priliku, ali Borjan sjajno interveniše. Golman Zvezde se istakao i u drugom produžetku kada brani dobar šut Vinda sa ivice kaznenog prostora.

Pet minuta pre kraja i Kopenhagen ostaje sa desetoricom, isključen je Vind, ali Danci nastavljaju sa pritiscima do poslednje sekunde.

Zvezda je ipak odolela, pa su pobednika odlučili penali, na pravoj poljoprivrednoj brazdi ispod tribine sa domaćim navijačima. Crveno-beli loše otvaraju penal seriju, jer Marin pogađa prečku, a lopta se odbija od nogu golmana Kopenhagena i beži od gola.

Vind donosi domaćinu prednost, nakon čega Ivanić poravnava na 1:1. Usledio je promašaj Fišera, ali mu se odmah "revanširao" Jevtović takođe udarcem preko gola.

Kipranin Sotiriu pogađa za 2:1, nakon čega Žander rutinski poravnava. Borjan sprečava Bengtsona da donose novu prednost Kopenhagenu, pa Pankov preokreće rezultat na 3:2.

Zeka poravnava, a onda sledi serija promašaja s obe strane – prvo Jovančić preko gola, pa opet brani Borjan, potom je neprecizan bio i Simić, pa Bertolec dobija šansu da donese pobedu Dancima.

Međutim, promašuje i Hrvat, a Degenek vraća prednost Zvezde. Slede golovi Nelsona, Gobeljića, Papajanopulosa, a onda i obojice golmana Borjana i Gritebusta za 6:6.

Pankov otvara drugu seriju i pogađa za 7:6, a onda na scenu opet stupa Borjan i brani šut talentovanog Vinda, na savršen način mu se revanšira za "panenku" na "Mitiću" i odvodi Zvezdu dalje.

Zvezdu sada čeka dvomeč sa prvakom Švajcarske Jang Bojsom, dok će Kopenhagen morati da se zadovolji plej-ofom za Ligu Evrope sa boljim iz duela između letonske Rige i ginskog HJK Helsinkija, koji su igrali 1:1 u prvom meču.

Tok utakmice na Parkenu mogli ste pratiti u LIVE BLOGU B92:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1646 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve