Nova vest
Fudbal

Utorak, 23.07.2019.

10:19

Zvezda gleda ka Velsu – da vidimo šta zna taj Kopenhagen

Ako se pitate gde će biti u utorak oko 20 časova fudbaleri Crvene zvezde, možda mi možemo da vam damo odgovor.

Izvor: AK

Autor: AK

Zvezda gleda ka Velsu – da vidimo šta zna taj Kopenhagen
Foto: EPA-EFE/LISELOTTE

Crveno-beli će skoro sigurno biti ispred televizora/računara/laptopa, gledaće duel drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između Nju Sejntsa i Kopenhagena.

Velšani i Danci su potencijalni protivnici crveno-belih u trećoj rundi, ukoliko srpski šampion opravda status favorita protiv finskog HJK-a iz Helsinkija.

Međutim, nema sumnje da će izabranici Vladana Milojevića pažljivo pratiti meč sa Park Hola u Osvertiju jer će imati idealnu šansu da se uvere u mogućnosti protivnika.

U centru pažnje svakako će biti danski prvak Kopenhagen, koji je apsolutni favorit u dvomeču sa Nju Sejntsima.

Ukoliko Zvezda prođe Helsinki, u 3. kolu kvalifikacija za Ligu šampiona igraće protiv boljeg iz dvomeča TNS - Kopenhagen, a ove dve ekipe večeras u Velsu (20.00) igraju prvu utakmicu. Danci su veliki favoriti, kvota na dvojku je 1,25. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za TNS - Kopenhagen.

TNS je u prvom kolu eliminisao kosovski Feronikeli, pobedom u Prištini 1:0 nakon remija 2:2 kod kuće.

S druge strane, Kopenhagen će debitovati u Evropi, ali je već u takmičarskom ritmu, zabeležio je dve pobede u Superligi nad Odenseom 3:2 i Orhusom 2:1.

U centru pažnje su bili Viktor Fišer, dvostruki asistent protiv Orhusa, te Dame Ndoje, dvostruki strelac i asistent u preokretu u Odenseu.

Po gol na oba meča postigao je Jonas Older Vind, dok se tek čeka da proradi najbolji strelac iz prošle sezone Robert Skov.

Skov i Ndoje su prošle sezone činili jedan od najboljih tandema u Evropi, zajedno su postigli 51 gol u Superligi Danske.

Što se tiče Velšana, oni su uspeli da ispuste dva gola prednosti protiv Feronikelija u poslednjim minutima meča, u kojem je kosovski predstavnik imao više gol šansi.

Sejntsi su samo dva puta šutiraki u okvir gola na toj utakmici i oba puta zatresli mrežu.

Zbog toga se očekivalo da ispadnu u revanšu, što je tok meča i najavljivao jer je Feronikeli dominirao, ali tim iz Glogovca nijednom iz 11 pokušaja nije uspeo da loptu pošalje u okvir gola.

S druge strane, Velšani su vrebali svoju šansu i dočekali je sredinom drugog poluvremena, te golom Ebea prošli dalje.

Crvena zvezda u sredu od 20.45 dočekuje HJK u prvom meču. Revanš je sedam dana kasnije u Finskoj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve