Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.07.2019.

10:40

Zvezda čeka žreb: Samo ne Ajaks i ponovo Suduva

FK Crvena zvezda potencijalno može da odigra novi dvomeč sa litvanskom Suduvom, objavila je Evropska fudbalska unija (UEFA).

Izvor: LN

Autor: LN

Zvezda čeka žreb: Samo ne Ajaks i ponovo Suduva
foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Takva mogućnost postoji prema sistemu odigravanja kvalifikacija za evropska takmičenja.

Crveno-beli mogu da se ponovo sastanu sa Suduvom, koju su eliminisali u prvom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona (2:1), ukoliko u narednoj rundi ispadnu od Helsinkija.

UEFA je u nedelju, dan pred žreb, objavila grupe za treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope.

Svoje potencijalne protivnike saznali su Partizan i Čukarički, ali i šampion Srbije, ukoliko doživi debakl protiv Finaca.

Po tom žrebu, poraženi iz duela Crvena zvezda – Helsinki dobio je za potencijalne rivale pobednike iz sledećih duela: Tre Pene – Suduva, Pjast Glivice – Riga, Ararat-Jermenija – Linkoln, Valur – Ludogorec, Toršavn – Linfild.

Žreb za ovaj deo kvalifikacija je u ponedeljak od 12.25 časova u Nionu.

Onaj daleko bitniji za Crvenu zvezdu je pre toga, od 12 časova, kada će tim koji predvodi Vladan Milojević saznati ko će mu biti rival u 3. kolu kvalifikacija za LŠ.

Crveno-beli su u grupi nepovlašćenih ekipa, pa su joj mogući protivnici Ajaks i pobednici duela Seltik – Nome Kalju, FK Kopenhagen – Nju Sejnts, Dinamo Zagreb – Saburtalo, BATE Borisov – Rozenborg i APOEL – Sutjeska.

Iako među potencijalnim rivalima ima nekih sjajnih ekipa, deluje kao da bi prvak Srbije bio zadovoljan samo da ne izvuče polufinalistu LŠ iz prethodne sezone, Ajaks.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

73 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve