Nova vest
Fudbal

Subota, 20.07.2019.

20:42

Lotito popušta, Sergej ima veće šanse da ode iz Lacija

Predsednik Lacija Klaudio Lotito poručio je da ima "sve manje oružja" kako da zadrži Sergeja Milinkovića-Savića na "Olimpiku".

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Lotito popušta, Sergej ima veće šanse da ode iz Lacija
Photo by Marco Rosi/Getty Images

Reprezentativac Srbije je i ovog leta na meti nekoliko klubova, baš kao i prošle godine, kada je Lotito bio uporan da ga zadrži ostajući pri ceni od 120 miliona evra.

Situacija se promenila, u međuvremenu, cena igrača je tokom sezone pala, ali intersovanje klubova postoji, tako da i Lotito priznaje da će biti teško zadržati Srbina.

"Napravili smo kulu od stakla gde se podrazumeva da ljudi ne mogu biti naterani da igraju svoje uloge u okruženju gde se osećaju neugodno. Milinković je pokazao odgovornost i iskrenost i to ne važi za njega, njemu je kod nas lepo", izjavio je Lotito za "Korijera delo Sport".

Ipak, on kaže da je sada situacija drugačija.

"Prošle godine sam uspeo da odolim ponudama drugih klubova, ali ove godine imam manje oružja ako se nešto drugačije predloži fudbaleru. Recimo da sam iskoristio neke stvari prošle godine", popušta Lotito.

On je rekao i sledeće:

"Ne znači da pokušavamo da ga prodamo. On na ličnom planu ima velike ambicije, tako da mu nećemo lomiti krila. Razumemo da je za igrača važno da ode u neki od najvećih klubova sveta. Ipak, svaki igrač ima cenu, a stanje na tržištu diktira se akcijama, ne rečima. Kad konkretna ponuda stigne, ispitaćemo je, videti da li zadovoljava naše uslove i doneti odluku".

Juventus i Pari Sen Žermen su se pominjali najčešće kao zainteresovani klubovi, ali i Mančester junajted posebno ukoliko Pol Pogba bude napustio "Old Traford".

Sergej Milinković-Savić je prošle sezone bio proglašen za najboljeg vezistu u Seriji A u prošloj sezoni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve