Nova vest
Fudbal

Petak, 19.07.2019.

20:45

Alžir dao gol pa se 90' branio – najbolji u Africi posle 29 godina!

Fudbaleri Alžira pobedili su Senegal u finalu Kupa afričkih nacija i po drugi put u istoriji osvojili taj trofej.

Izvor: LN

Autor: LN

Alžir dao gol pa se 90' branio – najbolji u Africi posle 29 godina!
AP Photo/Ariel Sæalit

Alžirci su savladali Senegalce sa minimalnih 1:0, po drugi put na turniru istom rezultatom posle trijumfa u grupnoj fazi.

Senegal je porazom ostao bez prvog trofeja Kupa afričkih nacija, dok su Alžirci uspeli da osvoje prvi trofej posle 1990. godine.

Na samom početku utakmice viđen je prvi i, ispostavilo se, jedini gol. Bunedža je šutira iz ne baš najbolje pozicije, ali je uz pomoć protivničnog defanzivca i dosta sreće prevario golmana Senegala za vođstvo.

Do kraja poluvremena nije viđena maltene nijedan izgledna šansa, a Senegal je konstantno napadao, ali nije uspevao da ozbiljnije pripreti.

I drugo poluvreme počelo je u istom ritmu i tako se igralo sve do 60. minutu.

Tada je defanzivac Alžira Gediura igrao rukom u kaznenom prostoru svoje ekipe, a kamerunski sudija momentalno pokazao na jedanaesterac. Ipak, usledio je poziv VAR sobe, a posle pregledanja snimka odluka je preinačena.

Senegalci su pokušavali da dođu do gola, ali pored jedne olako propuštene prilike Sara nisu stvorili nijednu ozbiljniju šansu.

Zanimljivo je istaći da je Senegal na kraju meča imao preko 10 šuteva ka golu protivnika, dok je Alžir ostao na jednom jedinom. Ovom pobedom šampion Afrike je trijumfovao na svih sedam mečeva na prvenstvu, od kojih je samo jedan došao posle penala.

Uživo prenos mogli ste da ispratite uz naš LIVE BLOG.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve