Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.07.2019.

22:28

BATE srušio snove "poljskog Lestera", kraj za Ludogorec i Astanu

Fudbaleri rumunskog Kluža i mađarskog Ferencvaroša su izborili plasman u naredno kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Izvor: SV

Autor: SV

BATE srušio snove
Getty Images

Te ekipe su eliminisale Astanu, odnosno bugarski Ludogorec i omogućile timu APOEL da stigne do grupe nosilaca u predstojećem žrebu.

U dalji tok borbe za plasman u Ligu šampiona su otišli i Dandalk, AIK iz Stokholma, Karabag, Rozenborg, BATE iz Borisova i Maribor.

Dramatična utakmica je odigrana u Rigi, gde je gostujući Dandalk tek posle izvođenja jedanaesteraca uspeo da prođe u narednu rundu, pošto je posle 120 minuta bilo 0:0, kao i u 90 minuta prvog meča.

Kluž savladao Astanu sa 3:1 i time nadoknadio gol zaostatka posle prve utakmice odigrane u Kazahstanu.

Takav ishod nije bio izvesan posle prvog pogotka na meču, koji je za Astanu postigao Roman Murtazajev već u četvrtom minutu.

Izjednačenje je stiglo šest minuta kasnije kada je precizan bio Bilel Omrani, a do prednosti je Kluž došao autogolom Jevgenija Postnikova.

Konačan rezultat je, svojim drugim pogotkom na meču, postavio Omrani u 73. minutu.

Pravi spektakl je viđen u Bugarskoj, gde je Ferencvaroš uspeo da ostvari i drugu pobedu u duelu sa Ludogorecom.

Gosti su u 17. minutu poveli preko Igora Karatina, u 21. je bio precizan i Mihal Skvarka, a nadu domaćima četiri minuta kasnije dao je Georgi Terziev.

Novu prednost od dva gola mađarskom timu je doneo Tokmak Nguen, a konačnih 3:2 postavio je, autogolom, Harsel Hajster.

AIK je na svom terenu u Stokholmu pokazao da je kvalitetniji od Ararata, iako je u prvoj utakmici poražen sa 2:1.

Posle prvog poluvremena u kom nije bilo golova, domaći su poveli u 47. minutu preko Henoka Goitoma, koji se u 52. minutu i drugi put upisao u listu strelaca.

U 62. minutu je jedanaesterac realizovao Sebastijan Larson, a počasni pogodak za Ararat u 77. minutu je postigao Anton Kobjalko.

Partizani iz Albanije su uspeli da izbore nerešeni rezultat bez golova na svom terenu, ali su na gostovanju Karabagu poraženi sa 2:0, za šta najveće zasluge idu Filipu Ozobiću i Daniju Kintani.

Rozenborg nije imao veće probleme protiv Linfilda i slavio je sa 4:0, dok je Maribor rezultatom 2:0 savladao islandski Valur.

Fudbaleri Pjasta su okončali pojavljivanje u Evropi, iako su u 21. minutu preko Jakuba Červinskog stigli do prednosti u revanš meču duela sa ekipom BATE iz Borisova.

Gosti su preokret režirali u poslednjih deset minuta, najpre je Erven Mukam realizovao penal, a u 87. minutu je Zahar Volkov postavio konačnih 2:1.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve