Nova vest
Fudbal

Sreda, 17.07.2019.

11:15

Olimpija Ljubljana: Vest da Mamić preuzima klub je izmišljotina

Ljubljanska Olimpija demantovala je spekulacije da će Zdravko Mamić preuzeti klub od Milana Mandarića.

Izvor: B92

Autor:B92

Olimpija Ljubljana: Vest da Mamić preuzima klub je izmišljotina
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Hrvatski portal "sportnews" je preneo da će Mamić sa italijanskim partnerima doći na čelo kluba sa Stožica i promeniti celu stručnu i upravljačku strukturu.

Međutim, iz Ljubljane su demantovali da je bivši čelnik zagrebačkog Dinama, koji je u Hrvatskoj osuđen na šest i po godina zatvora zbog toga što je iz kluba na nelegalan način "izvukao" 16 miliona evra, njihov novi vlasnik.

"Senzacionalna 'vest' koja je objavljena na medijskom portalu sportnews.hr o tome da Zdravko Mamić navodno preuzima Olimpiju, spada u kategoriju najobičnijih 'fake news' (lažne vesti) medijskih proizvoda.

Sve ključne tvrdnje navedene u pomenutom članku, koji su preuzeli i neki mediji u Sloveniji i u regionu su neistinite i plasirane su samo da bi privukle pažnju čitalaca, zato ih ne želimo niti ozbiljno komentarisati.

Sasvim je razumljivo da su događanja u NK Olimpija zanimljiva i za kreatore raznoraznih atraktivnih medijskih izmišljotina, ali bi i takve izmišljotine morale sadržavati barem tračak istine, koje u pomenutom članku nema.

Sve relevantne informacije povezane sa delovanjem NK Olimpija i budućnošću kluba biće javnosti prosleđene pravovremeno i preko zvaničnih kanala"
, navodi se u saopštenju NK Olimpija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve