Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.07.2019.

23:05

Skener B92: Boaći zadao "domaći" Tomaneu, Zvezda mora još da napreduje

Fudbaleri Crvene zvezde došli su do ubedljive pobede protiv Suduve, ali nisu prikazali igru koja se od njih očekuje.

Izvor: LN

Autor: LN

Skener B92: Boaći zadao
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Izabranici Vladana Milojevića izgledali su znatno bolje i pripremljenije nego u utakmici odigranoj u Litvaniji, ali i dalje pokazali da u dosta segmenata moraju da budu bolji u nastavku sezone.

Pobeda rezultatom 2:1 dovoljna je da se opravdaju očekivanja, a u isto vreme ni rezultat ni igra ne smeju da služe kao temelji za kritike ni hvalospeve o nastavku sezone.

Ipak, deluje kao da je šampion Srbije morao da postigne barem još neki gol I da se malo ubedljivije predstavi rivalu u drugom kolu kvalifikacija.

U startnih 11 nisu se našli igrači koje navijači crveno-belih verovatno najviše žele da vide, nedavne pridošlice Alberto Kanjas i Tomane. Njih dvojica, istini za volju, nisu bili ni potrebno protiv Suduve, a priliku da odigraju značajnije minute imaće već za vikend kada počinje Linglong Superliga.

Umesto Tomanea “delije” su od prvog minuta krenule da bodre dobro poznatog Ričmonda Boaćija, napadača koji se nije Bog zna kako pokazao od povratka iz Kine.

Crveno-beli su, kao u prvom meču, maltene konstantno napadali kroz sredinu, ali ovog puta dosta efektivnije.

Odbrana je radila koliko je “morala”, ali se pokazala doza nesigurnosti u završnici, kod naizgled nebitnog gola kada su svi čekali da sudija svira kraj.

Razlika u kvalitetu bila je još jedanput ogromna, ali nije rezultovala dominantnim terenskim i rezultatskim performansom kojim je mogla.

Utisak bi malo drugačiji bio da su crveno-beli igru iz prvog poluvremena preneli u drugo, ali je nastavak ipak ostao u senci, uz užasan potez Gobeljića.

Milan Borjan – Zvezdin čuvar mreže je odradio lakši trening zbog malog broja prilika koje nisu uspeli da stvore gostujući igrači, i nedostatka preciznosti u par navrata kada su uspeli da blaže priprete. Tako je bilo sve do nadoknade, kada je i on donekle kiksirao kod primljenog gola. Taj detalj se, ipak, može izostaviti kod daljih analiza.

Marko Gobeljić – Desni bek bio je više u ulozi desnog krila, ali nije dobio maltene nijednu loptu kojom bi potencijalno centaršutem mogao da ugrozi gol Suduve. U 60. minutu napravio je senzacionalno glup potez, kada je Slavickasu završio utakmicu i Litvanca poslao na verovatno dužu pauzu.

Nemanja Milunović i Srđan Babić – Štoperski tandem Zvezde je imao malo više posla od Borjana, ali ni približno onoliko koliko će imati u nastavku kvalifikacija. U većini slučajeva uspeli su da lako otklone svaku opasnost, ali se i na ovoj utakmici mogla videti blaga nesigurnost kod njihovih reakcija. Obojica su loše reagovali kod primljenog gola, ali on na sreću nije imao uticaj na pitanje pobednika.

Milan Rodić – Odlično se otvarao Borjanu kod potencijalnih kontri i bio poprilično siguran na lopti. Nije rizikovao, nije pravio kikseve, ali nije ni uradio ništa što bi ga istaklo.

Branko Jovičić – Ceo meč ni na nebu ni na zemlji, ni u odbrani ni u sredini. Jovičić je trebalo da obavlja ulogu klasičnog zadnjeg veznog, ali je delovalo kao da je samo vršio pritiska na protivničke veziste i da je posle toga povlačio “ručnu”.

Dušan Jovančić – Miran i siguran na lopti, nije se najbolje pokazao u defanzivnim zadacima. Kao i obično dosta pretrčao.

Mirko Ivanić (do 81) – Stalno blizu lopte, stalno nešto pokušavao, al nikako da mu pođe od ruke. Još jedna partija u kojoj je pokušavao da bude primetan, a nije baš morao. Propustio kolosalnu šansu u 69. minutu.

Marko Marin (do 88) – Kao i obično dobar, bez preteranog zalaganja. Kada je lopta bila u njegovim nogama ulivao bi sigurnost. Iz malo šansi pokazao je šta ume i rutinski rešio situaciju u 28’ kada se upisao u strelce.

El Fardu Ben – Odličan u prvom poluvremenu, bio učesnik kod oba gola I svojim pravovremenim dodavanjima stvorio još nekoliko neiskorišćenih šansi svojim saigračima. U samom finišu mu falilo dosta sreće da dođe do zasluženog pogotka. Verovatno glavni kandidat za igrača utakmice, posle Boaćija.

Ričmond Boaći (do 63) – Već u prvom poluvremenu novom portugalskom kolegi Tomaneu zadao “domaći” i iz samo nekoliko kontakta sa loptom za prvih 45 minuta, koliko ih je ukupno imao, uspeo da reši pitanje pobednika. Za dalje uspehe nije imao vremena, jer je zamenjen posle gluposti Gobeljića. Sa golom i asistencijom zaslužio je epitet igrača utakmice.

Filip Stojković (od 63) – Dobro probio u jendom napadu i bio nadomak tome da iznudi penal. Kasni povrtak u odbranu mogao je da košta njegovu ekipu, ali je Borjan dobro reagovao.

Aleksa Vukanović (od 81) – Premalo odigrao da bi ostavio utisak.

Milan Pavkov (od 88) – Premalo odigrao da bi ostavio utisak.

Luka Nikolić

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve