Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.06.2019.

19:35

Vazura: Promena sistema takmičenja nije logična

Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije odlučio je ranije ove godine da se promeni sistem takmičenja u Superligi Srbije.

Izvor:

Autor:

Vazura: Promena sistema takmičenja nije logična
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Počevši od sezone 2019/20 u najvišem rangu srpskog fudbala će doći do krupnih promena što se tiče samog sistema takmičenja.

Odlučeno je da od naredne sezone ostane sistem takmičenja koji podrazumeva igranje plej-ofa nakon regularnog dela sezone, ali ovaj put bez podele bodova.

Ovakvom odlukom očigledno nisu baš svi zadovoljni, a svoje neslaganje sa istom izneo je i Miloš Vazura generalni direktor Partizana:

"Ako je već promenjen sistem takmičenja, zašto nije ukinut i plej-of? Jednostavno ne vidim poentu ovakve odluke. Preporuke UEFA govore da bi promenu sistema takmičenja u jednoj organizaciji trebalo najaviti makar godinu dana ranije, što ovde nije bio slučaj. Možda je najbolje bilo da se ova odluka donese ali da implementacije počne od sezone 2020/21" rekao je Vazura.

Vazura je dodao i da je pre pet godina kada se raspravljalo o promeni sistema i uvođenju plej-ofa FK Partizan izrazio svoje neslaganje.

"Podsetiću da smo 2014. bili jedini klub koji se usprotivio uvođenju sistema sa plej-ofom, dok je Crvena zvezda bila glavni zagovornik te ideje." Dodao je Vazura i osvrnuo se na navode da se ovakva odluka donela na insistiranje Crvene zvezde:

"Ako neki ljudi mogu da utiču na odluke Fudbalskog saveza Srbije, onda to nije pitanje za nas već za sam Savez. Ja mislim da ne mogu da utiču"

Trenutni sistem koji podrazumeva igranje plej-ofa i podelu bodova nakon regularnog dela sezone na snazi je od sezone 2015/16 a za to vreme Crvena zveda je tri puta osvajala takmičenje dok je timu iz Humske to pošlo za rukom samo jednom, u sezoni 2016/17.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve