Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 17.06.2019.

13:41

Jović: Mnogi ne bi bili ovde da su na mom mestu

Novi napadač Real Madrida Luka Jović kaže da je gladan novih uspeha i da će tek pokazati šta zna i ume.

Izvor: MT

Autor: MT

Jović: Mnogi ne bi bili ovde da su na mom mestu
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Nakon fantastične sezone u Ajntrahtu iz Frankfurta, u čijem je dresu postigao 27 golova, srpski napadač pojačao je "kraljevski klub".

Sada ga očekuje Evropsko prvenstvo za igrače do 21 godine.

"Mnogi igrači da su na mom mestu ne bi bili ovde gde sam ja sada. Apsolutno želim da budem ovde, pošto sam već propustio U20 Svetsko prvenstvo zbog povrede. Znao sam da, ako se ja budem pitao, moje učestvovanje na EP se neće dovoditi u pitanje. Ne brinem – imaću dovoljno vremena da se odmorim i pripremim za narednu sezonu", kaže Jović.

Mlada reprezentacija nije prošla grupnu fazu još od 2007 godine. Jović se nada da Srbija može da napravi korak dalje.

"Pravo da vam kažem, nisam znao za taj podatak. Nadam se da ćemo uspeti da prekinemo tu lošu tradiciju i plasiramo se u polufinale. Verujem u moje saigrače i nadam se da nećemo razočarati narod", kaže Jović.

Srbija se nalazi u grupi B, a protivnici će joj biti Austrija, Nemačka i Danska.

"Grupa je definitivno jaka. Nemačka je favorit u grupi, fudbalska velesila, ali verujem da možemo da ih pobedimo. Austriju poznajemo malo bolje od ostalih, pošto smo sa njima igrali u kvalifikacijama. Ući ćemo u taj prvi meč oprezno, jer verujem da od njega dosta zavisi dalji tok prvenstva", kaže novi napadač Reala iz Madrida.

"Orlići" prvu utakmicu na U21 Evropskom prvenstvu igraju u ponedeljak od 18.30 protiv Austrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve