Nova vest
Fudbal

Subota, 25.05.2019.

21:00

Preokret – Mauricio Sari preuzima Juventusa

Fudbalski klub Juventus odlučio je da angažuje Mauricija Sarija na mestu šefa stručnog štaba.

Izvor: SN

Autor: SN

Preokret – Mauricio Sari preuzima Juventusa
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Iako se činilo da je pitanje oko novog trenera Juventusa rešeno i da će na klupu torinske "Stare dame" sesti sadašnji menadžer Mančester sitija, Pep Gvardiola, iz Italije nam stižu malo drugačije vesti.

Juventus i Sari su se dogovorili i nekadašnji stručnjak Napolija i Empolija i protekle sezone Čelsija preuzeće kormilo najtrofejnijeg italijanskog kluba, kako prenose italijanski mediji.

Sari je pristao na platu od sedam miliona evra, ali detalji nisu objavljeni pa se ne zna sigurno da li je tih sedam miliona evra fiksno ili je u pitanju šest miliona plus određeni bonusi.

Ugovor će biti potpisan čim Sari izađe iz svog ugovora sa londonskim Čelsijem, a iz poštovanja prema svom sadašnjem klubu, Sari nije želeo da se oglašava povodom ove teme, dok se ne završi finale Lige Evrope, koje je na programu u sredu, kada će Čelsi igrati protiv Arsenala u Bakuu.

Fabio Paratiči je prethodnih nekoliko dana proveo u Londonu, gde se sa Frenkom Timbolijem dogovarao oko finalnih detalja dogovora kao i da se odredi strategija Sarijevog izlaska iz trenutnog ugovora sa Čelsijem.

Sari ima želju da se mirnim putem raziđe sa Čelsijem, ali ukoliko Roman Abramovič ne bude pristao ni na jednu ponudu, italijanski stručnjak će na svoju štetu prekinuti saradnju i postati trener Juventusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve