Nova vest
Fudbal

Petak, 24.05.2019.

21:49

Dominacija Ajntrahta – Jović i Kostić u idealnom timu Bundeslige

Srpski fudbaleri Luka Jović i Filip Kostić našli su se u ovosezonskom idealnom timu nemačke Bundeslige.

Izvor: LN

Autor: LN

Dominacija Ajntrahta – Jović i Kostić u idealnom timu Bundeslige
Photo by Martin Rose/Bongarts/Getty Images

Članovi Ajntrahta iz Frankfurta bili su ključni deo ekipe koja je na kraju, pored briljantne sezone, ostala bez Lige šampiona, ali uspela da se "dočepa" Lige Evrope.

Frankfurt je na kraju šampionata bio sedmi, dok je titula još jednom pripala Bajernu iz Minhena.

Najbolji strelac prvenstva Robert Levandovski (22 gola) našao se u idealnom timu, ali tu nije bilo mesta za Paka Alkasera (18), Andreja Kramarića (17) i Vouta Veghorsta (17).

Jović je bundesligašku sezonu završio sa 17 golova i 6 asistencija, dok je njegov reprezentativni kolega Kostić na kraju imao 6 pogodaka i 11 asistencija.

Čak četiri fudbalera Ajntrahta našla su se u najboljih 11, pored Filipa i Luke to su bili golman Kevin Trap i štoper Dani da Kosta. Šampion Bajern je imao "samo" dva, koliko i vicešampion Dortmund i četvrtoplasirani Leverkuzen. Jedna pozicija pripala je Lajpcigu.

Idealan tim Bundeslige za sezonu 2018/19:

Trap (Ajntraht) – Kimih (Bajern), Da Kosta (Ajntraht), Halstenberg (RB Lajpcig) – Kostić (Ajntraht), Rojs (Dortmund), Haverc (Leverkuzen), Sančo (Dortmund) – Jović (Ajntraht), Levandovski (Bajern), Brant (Leverkuzen).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve