Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 25.04.2019.

18:05

Ivanić režirao pobedu Zvezde u 160. večitom derbiju, Partizan pada na peto mesto!

Fudbaleri Crvene zvezde su savladali Partizan u 160. derbiju sa 2:1, u duelu koji su obeležili veliki broj faulova, dva dosuđena penala i crveni karton.

Izvor: Spasoje Veselinović

Autor: Spasoje Veselinović

Ivanić režirao pobedu Zvezde u 160. večitom derbiju, Partizan pada na peto mesto!
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto

Ovim trijumfom "crveno-beli" su se učvrstili na prvoj poziciji na tabeli, dok je Partizan, zbog rezultata mečeva između Čukaričkog i Radničkog, te Mladosti i Vojvodine, pao na peto mesto u konkurenciji ekipa koje se takmiče u plej-ofu domaćeg šampionata.

Apsolutno najaktivniji akter utakmice je bio sudija Novak Simović. Njegova pištaljka se zbog nedozvoljenih startova čula čak 58 puta, dosudio je dva jedanaesterca, a defanzivcu Partizana Strahinji Pavloviću je pokazao dva žuta kartona i poslao ga ranije u svlačionicu.

Epitet igrača utakmice se može dodeliti vezisti Zvezde Mirku Ivaniću, koji je bio arhitekta oba gola domaće ekipe, a imao je veliku šansu da se i sam upiše u listu strelaca.

Posle prvog poluvremena, u kom praktično da nije bilo fudbala zbog velikog broja prekida, Zvezda je "otvorila" mrežu Vladimira Stojkovića u 60. minutu.

Ivanić je proleteo levim bokom, ubacio loptu u šesnaesterac, najbliži njoj je bio El Fardu Ben, promašio je prazan gol sa manje od pet metara, ali ga je u pokušaju šuta omeo levi bek "crno-belih" Slobodan Urošević.

Simović je dosudio penal, a krilni napadač Zvezde je uspeo da savlada Stojkovića, iako je golman Partizana pogodio stranu, Benov šut je bio veoma precizan.

Drugi gol je stigao posle praktično preslikane situacije, ponovo je Ivanić bio brži od direktnih čuvara, centrirao je u šesnaesterac, Milan Pavkov je pao ispred Pavlovića koji nije smeo da krene ka lopti i podigao je ruke u strahu da arbitar ne dosudi prekršaj, ponovo je Urošević kasnio, a umesto Bena se na pravom mestu našao igrač koji ga je zamenio nekoliko minuta ranije, Aleksa Vukanović.

Zatim je usledila šansa Ivanića, koji je neprecizno šutirao sa ivice kaznenog prostora, a počasni pogodak za Partizan postigao je Rikardo, iz penala.

Akciju je započeo Saša Ilić, koji je u poslednjih desetak minuta pokazao zašto je zaslužio da mu i najvatreniji navijači Zvezde odaju poštovanje za umeće i celokupnu karijeru.

Kapiten Partizana je divnom loptom u prostor, na ivici šesnaesterca sa desne strane, uposlio Sašu Zdjelara, a njegov nekadašnji saigrač iz Olimpijakosa Marko Marin je veoma neoprezno startovao i skrivio jedanaesterac.

Rikardo je bio siguran izvođač najstrože kazne, a potom je u pokušaju da što pre stigne do lopte i postavi je na centar dobio i šamar od golmana Zvezde, koji je zbog toga kažnjen žutim kartonom.

U finišu meča Partizan je ostao sa desetoricom fudbalera na terenu, mladi Pavlović je tek iz drugog pokušaja uspeo glavom da odnese loptu ispred Vukanovića, ali ga je tada zakačio laktom, što je Simović sankcionisao i pokazao mu put u svlačionicu pre kraja meča.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Detaljan tok utakmice pronađite u našem LIVE BLOGU:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

571 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve