Nova vest
Fudbal

Nedelja, 21.04.2019.

20:02

PAOK prvak Grčke posle 34 godine! FOTO/VIDEO

Fudbaleri PAOK-a osvojili su titulu Grčke prvi put posle 34 godine kolo pre kraja šampionata.

Izvor: LN

Autor: LN

PAOK prvak Grčke posle 34 godine! FOTO/VIDEO
AP Photo/Giannis Papanikos

PAOK je u meču 29. kola Superlige Grčke pobedio Levadiakos rezultatom 5:0 i tako overio titulu.

Novi grčki šampion je još u prošlom kolu mogao da dođe do slavlja, ali tada nije došao do pobede i proslavu je ostavio za domaći teren i svoj legendarni stadion "Tumba".

Domaćin je poveo već u trećem minutu utakmice, kada ih je u prednost doveo Skakov. Drugi gol na meču bio je delo Bisesvara, koji je realizovao penal pet minuta kasnije.

Još jedan jedanaesterac za crno-bele nije iskoristio Pelkas, ali je pitanje pobednika posle prvih 45 minuta bilo rešeno i slavlje domaćih navijača je već uveliko bilo u toku.

U drugom poluvremenu u listu strelaca upisali su se Varela i po drugi put Skakov za 4:0, a konačan rezultat utakmice postavio je Sviderski u 81. minutu meča.

Prvi put od 1985. godine, a treći put u klupskoj istoriji, crno-beli iz Soluna podigli su trofej prvaka Grčke. Prošlogodišnji šampion Grčke bio je AEK, koji je time prekinuo sedmogodišnju dominaciju Olimpijakosa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve