Nova vest
Fudbal

Utorak, 26.03.2019.

19:53

Finska savladala Jermeniju, dva gola i tri boda

Fudbaleri Finske savladali su Jermeniju sa 2:0 i tako upisala prve bodove u kvalifikacionom ciklusu Evropskog prvenstva 2020. godine.

Izvor: SN

Autor: SN

Finska savladala Jermeniju, dva gola i tri boda
EPA-EFE/VAHRAM BAGHDASARYAN

Finska je po statistici bila inferiorniji protivnik, imali su duplo manje šuteva od Jermenije, znatno manji posed lopte i tri prekršaja više od svog protivnika. Finci su ipak bili snalažljiviji i posle 45 minuta imali veoma lepu prednost.

Do vođstva su došli već od 12. minuta utakmice kada je Fredrik Jensen na asistenciju fudbalera Noriča, Tima Pukija, postigao prvi gol i doneo veliku radost navijačima Finske.

Nastavila je Jermenija sa terenskom inicijativom, ali i sa manjkom konkretnosti pošto im je Finska u potpunosti prepustila loptu, ali Jermeni jednostavno nisu uspevali da postignu pogodak.

Kako to obično u fudbalu biva, kada nešto veliko propustite protivnik to kazni, Finska je prednost uvećala na 2:0 u 78. minutu kada je Soiri zatresao mrežu na asistenciju Robina Loda.

Ovoga puta 2:0 nije bio najopasniji rezultat i Finska je sačuvala prednost, pa su upisali prve bodove nakon poraza od Italije u prvom kolu identičnim rezultatom, 2:0.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

1 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Srpski fudbal

Piksi na EURO misiji – prva stanica Torino

Dok fudbalska Evropa odbrojava do početka samita najboljih kontinentalnih selekcija koji se održava u Nemačkoj od 14. juna, selektor Dragan Stojković sa najbližim saradnicima radi na pripremama za najveći fudbalski događaj u 2024. godini.

FSS

13:29

4 h

U fokusu

Vidi sve