Nova vest
Fudbal

Nedelja, 24.03.2019.

22:45

Drama, Nemci do pobede nad Holandijom u 90. minutu

Reprezentacija Nemačke slavila je kao gost protiv Holandije sa 3:2 u okviru Grupe C kvalifikacija za Evro 2020.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Drama, Nemci do pobede nad Holandijom u 90. minutu
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Izabranici selektora Joakima Leva, samo nekoliko dana pošto su odigrali nerešeno u prijateljskom meču sa Srbijom u Volfsburgu (1:1), pokazali su snagu i došli do bodova.

Činilo se da će lakše doći do trijumfa, posebno jer su na poluvremenu meča na "Johan Krojf" areni u Amsterdamu imali prednost od dva gola, ali treba čestitati i Holanđanima koji su bili nadomak osvajanjja boda.

Nemačka je povela u 15. minutu kada je Liroj Sane zatresao mrežu Silesena, da bi u 34. minutu pravo malo remek delo napravio Serž Gnabri.

Uzeo je loptu na levoj strani, prošao pored Virdžila van Dajka i sjajnim udarcem sa 18 metara pogodio desni gornji ugao.

Nije se Holandija predala, posle odličnog centraršuta Memfisa Depaja u 48. minutu Matajs de Liht je bio najviši u skoku i mreža "pancera" se zatresla.

U 63. minutu Depaj se odlično snašao u gužvi, udarcem sa desetak metara poslao je loptu u desni donji ugao i činilo se da će biti nerešeno.

Ipak u 90. minutu odlična kombinacija Nemaca, Rojs je izbegao ofsajd zamku, sve je odlično pratio igrač Hofenhajma Niko Šulc koji je sa desetak metara lako zatresao mrežu domaćina.

Takođe u istoj grupi, pobedu je ostvarila i Severna Irska. Džoni Evans je u 30. minutu doneo prednost domaćinu, AStaševič je izjednačio u 33. minutu, da bi u samom finišu Magenis pogodio za 2:1 i pobedu Severne Irske.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

U G grupi G, Slovenija i Makedonija odigrali su nerešeno, 1:1. Zajc je bio taj koji je doneo prednost Slovencija i to pogotkom u 34. minutu, da bi Severna Makedonija stigla do remija golom Bardija na samom početku drugog poluvremena.

Poljska je kod kuće uspela da slomi otpor Belorusije u poslednjih 15 minuta. Prvo je napadač Bajerna Robert Levandovski pogodio za 1:0 posle sjajnog udarca glavom, da bi u 84. posle kornera i Kamil Glik na sličan način postigao gol za konačnih 2:0.

Belgija je bila uspešna na gostovanju Kipru. Posle pobede nad Rusijom od 3:1, Eden Azar i drugovi bili su još jednom sigurni.

Upravo je Azar u desetom minutu doneo radost navijačima gostiju, da bi sva priča oko pobednika bila završena u 18. minutu kada je Miči Bačuai pogodio za konačnih 0:2.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve