Nova vest
Fudbal

Subota, 23.03.2019.

10:45

Mančini: Fudbal se promenio, daću šansu mladima

Reprezentacija Italije u meču kvalifikacija za Evro 2020. igra sa najboljim timom Finske.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Mančini: Fudbal se promenio, daću šansu mladima
EPA-EFE/ALBERTO LANCIA

Posle neuspeha u kvalifikacijama za Mundijal, "azuri" nemaju prava na kiks. Mnogo toga se promenilo, na kormilu je sada Roberto Mančini, vratila se nada da Italijani mogu da se vrate u sam vrh evropskog fudbala.

Ipak, za atmosferu u timu najvažnije će biti da pobede na startu.

"U Italiji je dosta toga arhaično u pogledima na fudbal. Veruje se da je krajnji rezultat važniji od toga kako do njega dođemo. Taj mentalitet je usvajan decenijama, ali fudbal se promenio. Ako niste u stanju da napravite tim koji istovremeno igra i dobar fudbal, ne možete da pobeđujete", smatra Mančini.

On kaže da su pred njim i igračima veliki izazovi.

"Došao sam u nevreme. Mnogi kažu da Italija nema dobrih igrača, misleći na one mlade, koji dolaze, ali mislim da je suprotno od toga, da smo uspeli da odgajimo nekoliko dobrih igrača čak i u ovim teškim vremenima. Oni dolaze i stoga mislim da možemo da probamo nešto novo, drugačije", dodao je Mančini.

Bivši trener Intera i Mančester sitija ne plaši se da ukaže poverenje mladima.

"U moje vreme igrači od 20 godina su već imali po 150 mečeva iza sebe. Moraju da igraju više. Tehnički, mladi su veoma dobri, ali iskustvo je od ključnog značaja, a to se stiče i ovakvim utakmicama, kao što je ovaj sa Finskom. Nadam se da ćemo za par godina imati barem po pet ili šest igrača koji su zreli za reprezentaciju", zaključio je Mančini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve