Nova vest
Fudbal

Subota, 23.02.2019.

13:20

Klop: Titula se ne rešava protiv Junajteda i na 12 kola pre kraja

Menadžer Liverpula Jirgen Klop smatra da derbi sa Mančester junajtedom na "Old Traforfdu" neće odlučiti kome ide titula u Premijer ligi.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Klop: Titula se ne rešava protiv Junajteda i na 12 kola pre kraja
Photo by Stu Forster/Getty Images

"Crveni" su u trci za pehar, imaju isti broj bodova kao vodeći Mančester siti, ali i meč manje, tako a nemački stručnjak veruje da je ovo samo jedan u nizu bitnih mečeva.

"Kada bismo na ovaj susret gledali kao većina ljudi, onda bi to značilo da prihvatamo prevelik pritisak. Ne možete tako da radite. Ako izgubimo, a ja iskreno o tome i ne razmišljam, onda ćemo i dalje biti bodovno izjednačeni sa Sitijem, a Totenhem će biti verovatno na dva boda iza. To je najgori scenario", smatra Klop.

Klop kaže da u ovakvim utakmicama nema favorita.

"Imamo priliku da igramo sjajno u preostalom delu sezone i taj period počinjemo jednom od najtežih utakmica. Čak i da imamo 20 bodova prednosti, nema garancija da ćemo pobediti na Old Trafordu, jer je jednostavno u pitanju Mančester junajted i postoji razlog zašto žele da pobede baš nas. Moramo da razmišljamo o tome kako da im naudimo i to je jedino čime se i bavim. Ne mogu stalno da razmišljam o posledicama određenih rezultata. Ako pobedimo, šta to znači? Da smo u dobroj formi", jasan je Klop.

On kaže da ne razume sve one koji već sada proglašavaju ko će biti šampion.

"Nikada titula neće biti odlučena 12 kola pre kraja. Biće strašno teško. Ovo je veliki test i poštujem to. Mislite da je veliki meč samo za Junajted? Uđite u našu svlačionocu i momci koji su tu će vam sve reći. Svi znaju da je ovo jedna od najvećih utakmica u fudbalu, a mi moramo da se pripremimo za nju", poručio je nemački stručnjak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve