Nova vest
Fudbal

Subota, 23.02.2019.

12:48

Golac u Kući slavnih Dandi junajteda

Bivši as Partizana Ivan Golac nedavno je u Škotskoj, tačnije u Dandiju, uvršten u Kuću slavnih Dandi junajteda.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Golac u Kući slavnih Dandi junajteda
Foto: Printscreen Youtube

Golac je zajedno sa Tomijem Nilsonom, Kregom Brusterom i Jimijem Braunlijem, prisustvovao svečanoj večeri, a tom prilikom je evocirao i uspomene na period kada je radio u ovom klubu.

Golac je bio stručnjak koji je Dandi junajtedu doneo prvi trofej Kupa Škotske, a na kormilu ovog kluba bio je od 1993. do 1995. godine.

"Kada sam došao u Dandi junajted, razgovarao sam sa predsednikom o klubu, ambicijama, i svemu što je bilo važno. Kada sam ga pitao šta vi želite od mene, jer kao klub morate da imate neku ambiciju, on se okrenuo i rekao mi – hoćemo kup! Moj odgovor je bio, imate ga, šta je sledeće?", rekao je Golac uz velike ovacije prisutnih.

Golac je u tom čuvenom finalu kupa 21. maja 1994. pobedio favoizovani Rendžers sa 1:0. Pre toga, klub je šest puta gubio u finalima pod komandom trenera Džimija Meklina.

"Sećam se da je Rendžers sa nama morao da igra u finalu. Igrali su neverovatno, najbolje od svih, sem nas, i tada je u stvari sve i počelo", prisetio se Golac slavnih trenutaka.

Osim Dandi junajteda, Golac je kao trener radio i u Partizanu, Torkiju, Akranesu, Sartidu i Karpatiju iz Lavova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

7 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve