Nova vest
Fudbal

Petak, 22.02.2019.

16:11

Gvardiola: Čelsi je jedan od najboljih timova Evrope

Menadžer Mančester sitija, Pep Gvardiola, pred finale Liga kupa sa Čelsijem posebno je nahvalio igrače i stručni štab londonskog kluba.

Izvor: SN

Autor: SN

Gvardiola: Čelsi je jedan od najboljih timova Evrope
Photo by Maja Hitij/Bongarts/Getty Images

Na početku razgovora, Gvardiola se osvrnuo na pređašnji duel ove dve ekipe, a nije baš bio saglasan stavkom da je rezultat bio merilo odnosa kvaliteta.

"U toj utakmici, Čelsi je uradio mnoge dobre stvari, ali je prva dva gola primio iz klasičnih individualnih grešaka. Kad se tako nešto desi, onda je teško i za trenera i za igrače. Ponavljam, oni su bili dobri, ali je nama išlo sjajno. Iz ove perspektive ne volim što smo ih dobili tako ubedljivo, sad imaju dodatni motiv. U pitanju je jedan od najboljih timova u Evropi u defanzivnoj postavci. Ostavljaju ti malo prostora za napad, imaju sjajnog Žoržinja koji kontroliše sredinu, a o Azarovom kvalitetu ne treba mnogo govoriti" , rekao je Gvardiola.

Takođe se Pep osvrnuo na svoj početak u Engleskoj i tu situaciju poredio sa situacijom u kojoj se nalazi Mauricio Sari.

"Moja prva sezona u klubu nije bila takva. Niko nije sumnjao, niti su me mediji smenjivali. Konte je bio u sličnoj situaciji kao Sari. Osvojio je titulu, a zatim je u drugoj sezoni izgubio jedan ili dva meča i odmah su ga ljudi smenjivali. Bez obzira na sve, moje mišljenje o Sariju je izuzetno visoko"
, zaključio je Gvardiola.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve