Nova vest
Fudbal

Nedelja, 17.02.2019.

16:22

Lacio pao u Đenovi, Empoli i Udineze beže od opasne zone

Nedeljno popodne italijanske Serije A obeležio je ubedljiv trijumf Empolija nad Sasuolom, dok smo u ostala dva meča videli po remi.

Izvor: SN

Autor: SN

Lacio pao u Đenovi, Empoli i Udineze beže od opasne zone
Photo by Gabriele Maltinti/Getty Images

Fudbaleri Empolija savladali su Sasuolo na domaćem terenu rezultatom 3:0 i pobegli iz zone ispadanja, bar na neko vreme.

Utakmica je počela dobor po Sasuolo, imali su terensku inicijativu i nekoliko polu šansi, ali je ipak Empoli preuzeo primat i preko Radeta Krunića došao do prednosti od 1:0.

Nije mnogo prošlo dok se prednost nije uveličala na "neugodnih" 2:0, a strelac je bio nekadašnji heroj Parme i Torina - Afrije Akva, a to je ujedno bio i ukupan rezulat prvog poluvremena.

U drugih 45 minuta se borba rasplamsala, a trener gostiju, Roberto De Zerbi, odmah je u igru uveo Domenika Berardija i Mehdija Burabiju. Na njegovu žalost ovime nije previše dobio, a Empoli je uspeo da zatrese mrežu Sasuola još jednom.

Strelac trećeg gola za Empoli bio je Diego Farijas, a Đuzepe Jakini je u 88. minutu iz igre izveo strelca prvog gola, Radeta Krunića, kako bi dobio ovacije od svih Emolijevih pristalica na stadionu "Karlo Kastelani".

Fudbaleri Udinezea su golom Lukaša Teodorčuka savladali Kjevo minimalnim rezultatom 1:0, a isti igrač samo minut kasnije imao je priliku da uveća prednost, ali je promašio jedanaesterac.

Kjevo je konstantno napadao, imali su čak 22 udarca na gol Udinezea, ali nijedan šut nije završio iza leđa golmana Musoa, u napadu "letećih magaraca" bio je i srpski napadač Filip Đorđević, koji je zaradio žuti karton u 84. minutu.

Ova pobeda Udinezea bila je jako važna za njih, pošto su se pridružili ekipi Empolija u bekstvu iz te opasne zone, dok je Kjevo ostao na poslednjem mestu sa svega devet osvojenih bodova.

Fudbaleri Đenove su nakon preokreta savladali Lacio na svom "Luiđi Feraris" stadionu. Lacio je prvi došao do vođstva, zahvaljujući kombinaciji Imobile - Badelj, od 44. minuta na semaforu je pisalo 0:1.

U drugom poluvremenu, izabranici Ćezarea Prandelija, igrali su sa mnogo više samopouzdanja, koje je dodatno skočilo nakon pogotka koji je postigao nekada veliki talenat Antonio Sanabria, a Domeniko Krišito je u nadoknadi vremena uspeo da savlada golmana Strakošu i donese potpuni preokret svom timu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve