Nova vest
Fudbal

Nedelja, 20.01.2019.

22:35

Barsa opet ima ubitačan triling – čuva odstojanje ispred Atletika

Fudbaleri Barselone savladali su Leganes 3:1 u poslednjem nedeljnom meču 20. kola španske LaLige.

Izvor: AK

Autor: AK

Barsa opet ima ubitačan triling – čuva odstojanje ispred Atletika
Foto: Getty Images

Katalonci opet imaju fantastičan napadački trio, koji je "uništen" odlaskom Nejmara u PSŽ pretprošlog leta.

Lionelu Mesiju i Luisu Suaresu se ove sezone priključio mladi Osman Dembele koji je protiv Leganesa postigao osmi gol u prvenstvu, 12. u svim takmičenjima.

Dembele je "načeo" Leganes u nedelju uveče nakon duplog pasa sa Đordijem Albom koji ga je fantastično proigrao, a celu akciju je započeo Đerar Pike tako što je izneo loptu na protivničku polovinu terena odolevši napadima četvorice protivnika.

Leganes poravnava rezultat u 57. minutu, da bi 20 minuta pre kraja meč "prelomio" Suares, pokupivši odbitak pre golmana gostiju, nakon sjajnog šuta Mesija.

Tačku na pobedu stavio je Argentinac u nadoknadi vremena, posle još jedne fantastične asistencije Albe.

Lider LaLige Barselona je sedmom uzastopnom pobedom zadržala četiri boda prednosti u odnosu na drugoplasirani Atletiko, dok je Leganes drugim porazom u poslednja tri kola ostao na dva boda od zone ispadanja.

Barselona u sledećem kolu gostuje katalonskom rivalu Đironi, dok Leganes čeka konkurenta u borbi za opstanak Eibar.

U prethodno odigranim mečevima Levante je savladao Valjadolid 2:0, dok su Rajo Valjekano i Real Sosijedad remizirali 2:2.

Baski su uspeli da nadoknade dva gola zaostatka iz prvih 30 minuta meča, ali nisu imali snage za potpuno preokret na Valjekasu.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Evrokupovi

UEFA kaznila Barselonu

Evropska fudbalska unija (UEFA) kaznila je Barselonu zbog rasističkih ispada njenih navijača u Parizu tokom meča četvrtfinala Lige šampiona protiv PSŽ-a, objavila je Uefa na svom sajtu.

Beta

23:37

10 h

U fokusu

Vidi sve