Nova vest
Fudbal

Sreda, 16.01.2019.

20:26

Ronaldo presudio Milanu i osvojio prvi trofej u Juventusu

Fudbaleri Juventusa pobedili su Milan minimalnim rezultatom i osvojili trofej Superkupa Italije.

Izvor: LN

Autor: LN

Ronaldo presudio Milanu i osvojio prvi trofej u Juventusu
Photo by Claudio Villa/Getty Images for Lega Serie A

Juventus je sa 1:0 bio bolji od velikog rivala Milana na meču odigranom u Saudijskoj Arabiji, na prepunom stadionu u Džedi.

"Stara dama" je bila bolji rival i zasluženo je pobedila na utakmici koja je ipak, uz malo sreće za formalne goste, mogla i da bude komplikovanija.

I pored velikog broja napada Juvea u prvom poluvremenu najizgledniju šansu imao je Milan, kada je Patrik Kutrone iz jedne neizgrađene pozicije šutirao nedovoljno precizno i pogodio prečku.

Juve je pojačao ritam u nastavku igre i konačno došao do gola. Strelac je bio Kristijano Ronaldo koji je iskoristio najbolju šansu na utakmici i na kraju, ispostavilo se, doneo pobedu i trofej svojoj ekipi.

Sudije nisu imale lak zadatak tokom drugih 45 minuta s obzirom da su Juventusu poništena dva gola u tom delu igre, a šampion Italije je propustio nekoliko velikih šansi i jednom prilikom pogodio i stativu.

"Rosonerima" je sudbinu zapečatio Frenk Kesi koji je 15ak minuta pre isteka regularnog dela utakmice dobio direktan crveni karton.

Ovo je bio prvi trofej koji je Kristijano Ronaldo osvojio u Italijanskom fudbalu otkako je leta 2018. došao u Juventus iz španskog Real Madrida. Ovo je, ujedno, bio Juventusov osmi trofej Superkupa Italije

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

50 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve