Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 07.01.2019.

18:22

Fudbalska astronomija: Mbape vredi 218 miliona evra

Centar za istraživanja u fudbalu (CIES) objavio je lisu najvrednijih fudbalera na svetu i kako stvari stoje na njoj je dosta promena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Fudbalska astronomija: Mbape vredi 218 miliona evra
Photo by Srdjan Stevanovic/Getty Images

Kristijana Ronalda stižu godine, on će u februaru napuniti 34 i više ga nema među deset najvrednijih svetskih fudbalera, pošto je pao na 19. poziciju.

Prema očekivanju, najviše vrede oni mladi igrači, koji se tek spremaju da stave fudbalski svet pod noge, pa je tako preme istraživanju CIES najvredniji igrač PSŽ-a Kilijan Mbape.

Njegova vrednost se trenutno procenjuje na 218,5 miliona evra, što je zaista fantastična brojka i pokazuje da se sve to negde kreće u visini dosadašnjih transfer rekorda.

CIES u obzir uzima različite faktore kao što su godine, prikazane igre, tržišna vrednost i primaljivost za sponzore, dužina ugovora i još mnogo toga.

Mbape je bljesnuo letos na Mundijalu u Rusiji i od tada igra zaista odlično u redovima šampiona Francuske.

Iza Mbapea na listi je golgeter Totenhema Hari Kejn, čija vrednost premašuje 200 miliona evra (200,3) dok je na trećem mestu Brazilac Nejmar da Silva, takođe član Pari Sen Žermena (197,1).

Zanimljivo je da na listi nema nijednog srpskog fudbalera, dok dobitnik "Zlatne lopte" kao i nagrade FIFA za najboljeg igrača protekle godine, Luka Modrić, nije ni među 100 najvrednijih igrača.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

64 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve