Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.12.2018.

13:30

Partizan preti, SL odoleva – da li će Humska istupiti ili odstupiti?

Partizan je u ponedeljak uložio zvaničnu žalbu na regularnost odigrane utakmice sa Mačvom u petak (0:0) za koju traže da se ponovo igra.

Izvor: B92

Autor:B92

Partizan preti, SL odoleva – da li će Humska istupiti ili odstupiti?
Foto: FK Partizan

Crno-beli su dan posle meča zapretili istupanjem iz lige ako se meč ne ponovi jer je odigran po velikom snegu, dok su ostale utakmice pomerane dok se nisu stekli odgovarajući uslovi.

Iz Partizana se nisu protivili samom početku meča, već su se žalili na članove 12. i 16. Pravilnika o odigravanju utakmica u Superligi koji se tiču obaveze prekida utakmice u slučaju opravdanih razloga.

"Kako su na poluvremenu meča vremenske prilike bile znatno lošije u odnosu na njegov početak i, posebno podvlačim, nisu se mogle otkloniti, službeno lice Partizana za komunikaciju Dragan Velanac zahtevao je od sudije Aleksandra Živkovića iz Niša da prekine meč"
, objasnio je potpredsednik kluba Vladimir Vuletić.

Živković je odbio ovaj zahrev insistirajući da se meč privede kraju jer sve odložene utakmice jesenjeg dela prvenstva moraju biti odigrane do kraja jesenjeg dela prvenstva.

Partizan u žalbi navodi da su pomeranjem ostalih utakmica za ponedeljak mečevi mogli da budu odloženi i za prolećni deo sezone. Superliga ima pravo da odgovori na žalbu Partizana u roku od 48 časova, zvaničan odgovor se očekuje u petak, ali je već stigao jedan putem medija.


"Žalba će sigurno da bude odbijena! Po pravilima fudbalske igre ako postoji minimum uslova za odigravanje utakmice, što je sudija pre početka i konstatovao, onda je to - to. Uslovi jesu bili teški, ali regularnost je na najvišem nivou",
rekao je predsednik Zajednice Dragomir Lazović za "Sportski žurnal".

Ova izjava Lazovića omogućila je Partizanu da zakaže sednicu Upravnog odbora koji je već zasedao posle meča sa Mačvom kada je i najavljeno istupanje iz Superlige ukoliko se meč ne ponovi.

Nakon toga se nisu oglašavali u vezi sa ovom pretnjom, pa se postavlja pitanje koji je sledeći potez Partizana.

Da li će čelnici crno-belih odustati od svojih zahteva i pomiriti se sa činjenicom za drugi deo sezone čekaju sa 15 bodova manje od lidera Crvene zvezde, ili su spremni da idu na sve ili ništa i rizikuju žestoke mere.

Naime, prema praviliku Superlige, klub koji odustane od takmičenja za bodove, bez obzira na do tada postignute rezultate, prelazi u dva ranga niži stepen takmičenja od ranga u kome je odustao od takmičenja ili u najniži stepen takmičenja, uz primenu odgovarajućih odredbi Disciplinskog pravilnika.

To znači da Superliga ima pravo da degradira Partizan dva ranga takmičenja ukoliko odbije da nastavi učešće u tekućoj sezoni.

"Crno-beli neće istupiti iz lige, to je sigurno! Nema sankcija, biće sve u redu", uverava Lazović da je sva priča u vezi sa tim završena.

Ako se tako zaista ispostavi, zašto su onda iz Humske pretili istupanjem, da li je u pitanju bio samo blef kako bi izborili ponavljanje meča i šta su očekivali da će to da im donese?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

69 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve