Nova vest
Fudbal

Utorak, 18.12.2018.

11:30

Tek što je osvojio Južnu Ameriku, River već napada svetski tron

Fudbaleri River Plejta nedavno su postali šampioni Južne Amerike, a već sada se bore za svetsku titulu.

Izvor: B92

Autor:B92

Tek što je osvojio Južnu Ameriku, River već napada svetski tron
Foto: Getty Images

River u utorak očekuje polufinalni meč Svetskog klupskog šampiona protiv Al Aina iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Meč se igra upravo u UAE, tačnije na stadionu "Haza bin Zajed" u Abu Dabiju od 17.30 časova.

River u meč ulazi i dalje pod utiskom revanša finala Kopa Libertadores sa omraženim rivalom Bokom Juniors na madridskom "Santjago Bernabeuu" gde je slavio 3:1 posle produžetaka za ukupnih 5:3.

Posle istorijske pobede nad Bokom u finalu Kopa Libertadores, River Plejt se danas bori za plasman u finale Svetskog prvenstva za klubove. Rival je arpapski Al Ain, a kvota na Argentince 1,45. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za River Plejt - Al Ain.

S druge strane je domaći tim koji je do polufinala stigao pobedom nad poluamaterskim timom Velingtonom sa Novog Zelanda na penale, te ubedljivih 3:0 nad prvakom Afrike Esperansom iz Tunisa.

"Biće težak meč, oni su pokazali da su zasluženo u polufinalu. To je tim pun entuzijazma, opasan kada napada, pa ćemo morati da budemo dobro koncentrisani da ne bi bilo iznenađenja. Ovo je divna šansa, sjajna prilika koju moramo da iskoristimo", rekao je trener Rivera Marselo Galjardo.

River drugi put nastupa na SP za klubove, na prethodnom učešću je poražen u finalu u Jokohami od Barselone 3:0, a potencijalni rival u finalu u UAE je Real Madrid koji će u drugom polufinalu igrati sa japanskom Kašimom u sredu.

Finale je 22. decembra u Abu Dabiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve