Nova vest
Fudbal

Četvrtak, 13.12.2018.

17:40

Kančelskis: Murinjo je izgubio respekt velikih igrača

Bivši defanzivac Mančester junajteda, Andrej Kančelskis, kritikovao je rad menadžera Žozea Murinja.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Kančelskis: Murinjo je izgubio respekt velikih igrača
Mandatory Credit: Mike Cooper/Allsport

Kančelskis, koji je odigrao 162 utakmice za Junajted i postigao 32 gola, smatra da je Portugalac direktan krivac za loše rezultate ekipe u poslednje vreme.

On smatra da je iskusni stručnjak u potpunosti izgubio kontrolu nad svlačionicom i da na svojoj strani nema najveće zvezde tima, Davida de Heu, Pola Pogbu, Romelua Lukakua.

"On bi trebalo sve da čini srećnim, ali postoje ti igrači koji će vratiti klub u trku za titulu u Premijer ligi i za koje ne bi smeo da dozvoli da izgube fokus. Postoji očigledna tenzija između njega i pojedinih igrača i to je uticalo na celu svlačionicu. Pre utakmice i na poluvremenu neophodno je imati pozitivnu atmosferu, ali izgleda da je tamo sada pritutno mnogo toga što nije dobro i što utiče na igrače i njihovu igru i Murinjo mora da ponese odgovornost za tako nešto. Javno kritikovanje igrača sigurno neće pomoći", smatra Kančelskis.

On je otkrio šta je osnovna razlika između nekadašnjih timova Junajteda pod Aleksom Fergusonom i ovog koji sada vodi Murinjo.

"Kod Aleksa Fergusona je svlačionica bila puna igrača koji su želeli da se bore jedan za drugoga, za klub i navijače, a to izgleda da više nije slučaj. Murinjo je kriv, ali i igrači snose deo odgovornosti. Igrači moraju sami da se motivišu i da žele da imaju uspeha, alu umesto toga dozvoljavaju da njihovi lični problemi isplivaju. Ferguson je bio veliki, motivisao je igrače da izađu i pobede, zato je bio tako uspešan. Ako je neko želeo da se istakne, nije bilo šanse, on ih je odstranjivao i možda je ovo što sad vidimo u Junajtedu početak istog."

Jasno je da je mislio na Pola Pogbu kojeg je Murinjo preselio na klupu u poslednja dva prvenstvena meča.

"Mislim da će Pogba na leto tražiti da ide u real. Mislim da njegov stil igre ne odgovara Premijer ligi, vudćemo koliko je dobar ako zaigra u Italiji ili Španiji. Možda mu ne odgovara stil igre Barselone, ali za Real je savršen. Tamo će imati više slobode u igri. U Junajtedu nije imao taj niz kvalitetnih igara i vreme je za promenu. Ako želi da bude veliki igrač mora da nađe klub čiji će mu stil odgovarati", zaključio je bivši igrač Mančester junajteda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve