Nova vest
Fudbal

Utorak, 11.12.2018.

10:40

Siti "zaključao" Fodena: Budućnost je plava

Fudbaler Mančester sitija Fil Foden produžio je ugovor sa tim klubom do 2024. godine.

Izvor: LN

Autor: LN

Siti
Photo by Catherine Ivill/Getty Images

Iako je bilo spekulacija da će ovaj 18-godišnji engleski fudbaler karijeru nastaviti u inostranstvu, on je ostao veran Sitiju i, na opšte oduševljenje svih, potpisao novi ugovor.

Foden je u Sitiju od svoje osme godine, a za prvi tim je debitovao novembra 2017. godine na meču Lige šampiona protiv Fejnorda.

On je tada postao četvrti najmlađi engleski fudbaler koji je zaigrao na nekom meču Lige šampiona.

U Premijer ligi je prvi put debitovao mesec dana kasnije, decembra 2017, na utakmici protiv Totenhema. Foden je do sada odigrao 23 utakmice u dresu Sitija u svim takmičenjima.

Talentovani Englez se nije odlučio da pođe stopama Džejdona Sanča, koji je odbio da produži saradnju sa "građanima", te potpisao za Borusiju iz Dortmunda.

Što se ostalih talnata Sitijeve škole tiče, Brahim Dijas je na pragu prelaska u Real Madrid, s obzirom da mu ugovor ističe leta 2019, iako svi iz Sitija pokušavaju da ga nagovore da ostane.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Rakitiću lepo u Rijadu

Fudbaler Al Šababa Ivan Rakitić rekao je da će, ako bude sve u redu, produžiti ugovor sa saudijskim klubom jer je zadovoljan ulogom u klubu i životom u Rijadu.

B92.sport

18:05

3 h

U fokusu

Vidi sve