Nova vest
Fudbal

Nedelja, 09.12.2018.

21:29

Mirković: Rani golovi prelomili meč u našu korist

Trener fudbalera Partizana Zoran Mirković zadovoljan je posle ubedljive pobede crno-belih na Banjici od 3:0.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Mirković: Rani golovi prelomili meč u našu korist
Foto: Starsport

Partizan je u svim segmentima nadigrao ekipu Rada koje nije uspela ozbiljnije da pripreti golu Filipa Klajića.

Mirković je rekao da je njegov tim kontrolisao meč i da mu je bilo drago što je ponovo bio na Banjici gde je igrački i ponikao.

"Odigrali smo dobru utakmicu i zasluženo smo pobedili. Postigli smo rano prvi, a potom i drugi gol, mislim da se u tom momentu utakmica i prelomila. Dosta dobro smo igrali, sem možda u poslednjih desetak minuta u prvom poluvremenu. Čestitao bih kolegi Stevanoviću i igračima Rada na fer i korektnoj borbi i poželeo im sve najbolje u nastavku sezone", rekao je Mirković.

Navijače Partizana je zabrinula povreda golmana Vladimira Stojkovića. On se povredio na zagrevanju, a Mirković je objasnio šta je problem.

"Stojković je osetio bol u kolenu, nismo hteli da rizikujemo. Otuda sam rešio da ga zamenim i da na gol stane Kljajić", rekao je trener Partizana.

On je takođe rekao da mu je drago što je ponovi bio na Banjici, gde je nekada igrao.

"Uvek je lepo vratiti se na Banjicu. Za FK Rad me vežu najlepše uspomene iz nekog najčistijeg i najlepšeg perioda igračke karijere. To su mlađe kategorije, posle toga mi je bilo lepo i u prvom timu. Rad mi je dosta pomogao i u afirmaciji kao igrača, a na kraju sam postao i bolji čovek zato što sam bio ovde", dodao je Mirković.

Njegov kolega sa klupe Rada, Dragan Stevanović, ne može biti zadovoljan igrom svog tima.

"Partizan bio bolji, sigurno je da bi bio drugačiji tok utakmice da nismo tako brzo primili golove. Ne mogu da kažem da je utakmica bila rešena već u desetom minutu, ali posle vođstva Partizana od 2:0 ova mlada ekipa nije uspela da se vrati u igru. Nismo uspeli da kontrolišemo igru. Partizan je držao konce, stvarao poluprilike. Pokušali smo da uvođenjem Bainovića nešto promenimo, pre svega način igre, međutim treći gol je rešio susret. Mislim da je ovo bila jedna od boljih igara Partizana u poslednje vreme. Čestitam kolegi Mirkoviću i igračima Partizana na pobedi, a nama ostaje da se navijačima na fenomenalnoj podršci odužimo dobrom igrom u Lučanima", rekao je Stevanović.

Golman Partizana Filip Kljajić je dobro obavio posao umesto povređenog Stojkovića.

"Dobro je kad se ne primi gol, mada u Partizanu nekad ni to nije dobro, ako se ne pobedi i ne uzmu tri boda. Tada niko ne gleda na to da je mreža ostala mirna, već da nisu osvojena tri boda. Ekipa Rada ima dobre pojedince, međutim, slabe rezultate u poslednje vreme. Očekivali smo pobedu i tome se nadamo i u sledećoj utakmici. Malo vremena sam imao da se zagrejem. Generalno nemam problem sa tim pošto se uvek pripremam za utakmicu kao da postoji šansa da uđem. Bio sam spremniji nego inače s obzirom na to da Stojković nije trenirao dan pred utakmicu", rekao je Kljajić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

3 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve