Nova vest
Fudbal

Utorak, 20.11.2018.

12:35

Čeferin i Anjeli: Superliga Evrope je fikcija, nema ništa od toga

Prvi čovek UEFA Aleksandar Čeferin poručio je u intervjuu za "BBC" da je ideja o osnivanju Superlige Evrope fantazija i da se tako nešto neće dogoditi.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Čeferin i Anjeli: Superliga Evrope je fikcija, nema ništa od toga
Photo by Alexander Hassenstein/Getty Images

On je naišao na podršku prvog čoveka Evropske asocijacije klubova Andree Anjelija i tvrdi da Liga šampiona kao elitno takmičenje UEFA neće biti ugrožena.

"Evropska Superliga se neće dogoditi. To je na neki način sada fikcija ili san", rekao je Aleksander Čeferin.

Pojedini mediji, poput nemačkog magazina "Špigl" nedavno su pisali o tome kako su vođeni tajni razgovori o stvaranju novog elitnog takmičenja u kojem bi se takmičili oni najjači i najbogatiji klubovi. Anjeli, koji je trenutno i prvi čovek Juventusa, tvrdi da to nije istina.

"Mogu da potvrdim da nikada nismo videli, razgovarali i bili uključeni u kreiranje tog dokumenta. U potpunosti smo vezani za poboljšanje UEFA", izjavio je Anjeli.

"Špigl" je otišao toliko daleko da je pisao kako će Superligu sačinjavati najveći klubovi iz pet najvećih evropskih liga, Španije, Italije, Engleske, Nemačke i Francuske, te da će premijerno takmičenje krenuti 2021. Čeferin i Anjeli tvrde kako ima razgovora samo o promenama unutar postojećih takmičenja pod okriljem UEFA.

"Imamo neke ideje. Sve što mogu da kažem je da je bilo kakva Super liga van svake priče. Svi će imati priliku da učestvuju u svakom evropskom takmičenju", naveo je Čeferin.

UEFA je ranije najavila osvnivanje novog takmičenja sa 32 kluba.

"Biće nam dužnost da očuvamo veliku tradiciju evropskog fudbala, ali s druge strane mislim da smo veoma svesni da moramo da zaštitimo tržišta. Moramo da razmišljamo o Poljskoj, o zemljama poput Turske, Rusije", dodao je Anjeli.

Čeferin je takođe dodao da UEFA mora da nađe način kako da smanji jaz između onih najbogatijih i najdominantnijih klubova u odnosu na ostale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

6 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve