Nova vest
Fudbal

Nedelja, 18.11.2018.

09:50

Ovo se ne viđa često – genijalan gol golmana preko celog terena! VIDEO

Na utakmici između Jordana i Indije se desilo ono što se dešava vrlo retko u fudbalu, a junak svoje ekipe je bio golman Jordana Amer Šafi Mahumd Sabah.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Ovo se ne viđa često – genijalan gol golmana preko celog terena! VIDEO
Foto: Printscreen Twitter

Prijateljsku utakmicu dve reprezentacije rešila je u svoju korist ekipa Jordana 2:1, ali će prvi gol pobedničkog tima biti zapamćen.

Pošto je Halil Benijatejah u devetom minutu promašio sa 11 metara za Jordan, njegov saigrač sa gola Amer Šafi je u 25. odlučio da preuzme stvar u svoje ruke.

On hvata loptu posle ispucavanja protivničkog golmana Sandua Singa, vidi da je ovaj daleko ispred svog gola i šutira direktno ka golu Indije.

Sing kreće da trči nazad, lopta pada ispred njega i odskače visoko, a on ne uspeva dovoljno brzo da se vrati i sve što je mogao, jeste da rukavicom zakači loptu i boksuje je u sopstvenu mrežu.

Jordan je kasnije u 58. minutu duplirao prednost pogotkom Hadada, Indija je smanjila u 61. golom Kumara, ali je majstorija 36-godišnjeg Amera Šafija najbolji potez utakmice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve