Nova vest
Fudbal

Subota, 17.11.2018.

20:20

Federer: Saša nije zaslužio zvižduke

Rodžer Federer ni u Londonu neće osvojiti jubilarnu 100. ATP titulu. Od njega je u polufinalu bio bolji Aleksander Zverev, ali meč je imao i "treće poluvreme".

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Federer: Saša nije zaslužio zvižduke
Photo by Julian Finney/Getty Images

Umesto da se priča o pobedi Zvereva, pažnju je privukao detalj iz taj-brejka prvog seta kada je Zverev prekinuo poen jer je sakupljač loptica ispustio jednu.

Zverev se kasnije izvinio Federeru i publici, a Švajcarac kaže da mu se nikako nije dopalo što je publika u Londonu zviždala mladom teniseru.

"Razumem frustraciju. To su bile nesrećne okolnosti. Zviždanje, to mi se nikada nije dopadalo. Vidimo to u drugim sportovima, ali u tenisu je retkost. Kada se tako nešto dogodi, ljudi to dožive lično. Nije dobro što se tako nešto dogodilo, Saša to nije zaslužio", rekao je Federer.

Švajcarac je opisao šta se desilo kada su se pozdravljali na mreži po završetku meča.

"Izvinio mi se na mreži. Rekao sam mu, druže, ćuti. Nema potrebe da mi se izvinjavaš. Čestitam ti na velikom meču i turniru. Momak nije uradioi ništa loše. Samo je pokazao ono što je video. Osetio je da to može imati uticaja na igru. Ima neko pravilo da ako se to dogodi, obavezno ponavljate poen", dodao je osvajač 20 grend slem titula.

Rodžer je pitao i dečaka koji skuplja loptice da li ju je ispustio, jer se to desilo iza njegovih leđa.

"Da, rekao mi je da je ispustio lopticu. U redu je, ne vidim tu nikakav problem, dešava se. Nadam se da neće zbog svega imati besanu noć. Nije to ništa bitno. To je život, sport. Nisam ljut na njega. Sve je u redu".

Zverev je postao prvi teniser iz Nemačke još od 1996. i Borisa Bekera u finalu ATP tur finala.

"Bio sam pomalo tužan na kraju zbog reakcije publike. Zviždanje se kasnije pretvorilo u ovacije, to mi je pomoglo. Bio sam uznemiren posle svega u svlačionici, neću da krijem. Trebalo mi je nekoliko minuta da se saberem. Nadam se da će ti koji su zviždali pogledati šta se stvarno desilo i razmisliti o tome, možda će shvatiti da nisam uradio ništa loše", rekao je Zverev.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve