Nova vest
Fudbal

Petak, 16.11.2018.

18:41

Azar: Zlatna lopta? Mbape i Modrić su bolji od mene

Jedan od najboljih igrača Čelsija i Premijer lige, Belgijanac Eden Azar, izjavio je kako ne zaslužuje da ove godine dobije nagradu "Zlatna lopta".

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Azar: Zlatna lopta? Mbape i Modrić su bolji od mene
Photo by Bryn Lennon/Getty Images

Reč je o priznanju koje magazin "Frans fudbal" dodeljuje svake godine za najbolje igrače u kalendarskoj godini. Azar kaže da je svestan da ima jačih od njega.

Njemu je ovo treći put da je imenovan za nagradu. On je 2015. godine bio osmi, a prošle godine ukupno 19. na listi svih kandidata.

Na Mundijalu u Rusiji bio je treći sa reprezentacijom Belgije, dok je ove sezone već postigao ukupno osam golova.

"Iako sam imao veoma dobru godinu, moram čvrsto stajati na zemlji. Ne zaslužujem 'Zlatnu loptu'. Ima igrača koji su bili bolji od mene", rekao je Belgijanac.

On je priznao da mu je velika želja da jednog dana osvoji prestižno priznanje. Otuda se dosta spekulisalo kako će otići iz Čelsija u Real, kako bi ostvario svoj cilj.

"Osvajanje te nagrade nije sada porioritet. Ako se to dogodi jednog dana, u redu. Ako se ne dogodi, neće biti problem. Ove godine se dva imena izdvajaju. Možda je zaslužuje Luka Modrić, ali on je igrao manje od avgusta do danas. Ako to uzmemo u obzir, onda svakako nagradu zaslužuje Kilijan Mbape", rekao je napadač Čelsija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve