Nova vest
Fudbal

Petak, 16.11.2018.

18:24

Ranijeri: Pica je ništa, igrači će za nagradu ići u Mekdonald's!

Fulam je i zvanično promovisao Klaudija Ranijerija na mesto šefa stručnog štaba. Italijan je u prvom obraćanju novinarima obećao žestok rad.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Ranijeri: Pica je ništa, igrači će za nagradu ići u Mekdonald's!
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

I ne samo to, naslednik Slaviše Jokanovića kaže da će znati kako da nagradi igrače ukoliko budu pobeđivali.

Pre dve sezone je napravio čudo osvojivši titulu sa igračima Lestera, tada ih je "častio" tako što im je dozvoljavao da posle trijumfa bez primljenog gola odu na picu, sada kaže da menja "taktiku".

"Moram da im obećam nešto više. Pica sada nije dovoljna. Bolje će biti da idu u Mekdonald's", našalio se bivši trener Lestera i Čelsija.

Ranijeri je svestan da će biti teško podići ekipu posle serije slabih rezultata. Fulam ima svega pet od mogućih 36 bodova, što je koštalo Jokanovića pozicije menadžera.

"Momci će morati da igraju kao gusari ako žele da opstanu u ligi. Vidite, kada sam gledao neke od mečeva Fulama, rekao sam da ovaj tim ima dovoljno kvaliteta da ostane u eliti. Postoji kvalitet. Sada mi treba borbeni duh. Kvalitet plus borbenost, to će dati dobar rezultat. Ako postoji samo kvalitet bez organizacije, defanzive, teško je pomoći igračima da ne primaju golove. Sada je na meni da im nametnem ovu filozofiju. Igrajte fudbal, igrajte dobro, ali kada izgubite loptu, hoću da budete kao gusari", poručio je Italijan.

On je rekao da sve čeka mnogo posla.

"Svi kažu, Fulam prima mnogo golova. Ja sam italijanski trener, kod nas Italijana je važno da se ne primi gol. Kada igrate defanzivno, ppčinjete da se branite od napadača. Isto je i kad se želi postići gol. Ide se od golmana ka napred. Pogledajte Liverpulov gol protiv Fulama, dug pas i gol. Svi moraju biti uključeni", zaključio je Ranijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve