Nova vest
Fudbal

Petak, 16.11.2018.

14:10

"Petnaest godina otkako je kralj po prvi put ušao u igru" VIDEO

Fudbalski klub Barselona rešio je da oda počast svom najboljem igraču Lionelu Mesiju kratkim filmom jer već deceniju i po igra za seniore Blaugrane.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Get

Mesi je debitovao za prvi tim u ligi 16. oktobra 2004, ušao je kao izmena protiv Espanjola na Monžuik stadionu, ali je debi u prijateljskoj utakmici protiv Porta imao godinu dana ranije.

Klub navodi da je taj 16. novembar 2003. verovatno početak najlepše ere u njegovoj istoriji. Mesi je i tada ušao u igru na gostujućem terenu stadiona Dragao u Portugalu.

Trener je bio Frank Rajkard i odlučio je da povede na utakmicu sa Portom i nekoliko U19 igrača. Taj potez će se godinama kasnije ispostaviti kao verovatno najbolji koji je mogao da povuče.

Mesi je od tada što pojedinačno, što sa klubom osvojio sve što se osvojiti moglo pa ne čudi što Barselona u opisu snimka piše: "Petnaest godina otkako je kralj debitovao".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve