Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.11.2018.

20:17

Italijani "vraćaju" Ibrahimovića u Milan

Iako je Zlatan Ibrahimović istakao da nema nameru da ide po pozajmicama, italijanski mediji najavljuju da će u januaru pojačati Milan.

Izvor: B92

Autor:B92

Italijani
Foto: Getty Images

Ibrahimovićev Los Anđeles Galaksi nije uspeo da se plasira u plej-of MLS lige, pa neće imati takmičarske utakmice do naredne, početkom marta.

Stoga evropski mediji očekuju da se Ibra vrati u Evropu bar do početka nove MLS sezone, a kao glavnog kandidata vide njegov bivši klub.

Ibrahimović je postigao 56 golova na 85 utakmica u dresu "rosonera" i osvojio Skudeto 2011, pre transfera u PSŽ sledeće godine.

Milan ima velike ambicije ove sezone, ali rezultati ne prate ta očekivanja, pa se očekuje da u januaru posegnu za pojačanjima.

S obzirom na odlične odnose između sportskog direltora Milana Leonarda i Ibrahimovićevog agenta Mina Rajole, "Kalčomerkato" najavljuje povratak Šveđanina na San Siro.

Ibrahimović sa Galaksijem ima ugovor vredan 1,33 miliona evra po sezoni, uz sponzorske bonuse, a potpisao je do kraja 2019.

Spekuliše se da je spreman da igra za Milan za 4 miliona evra godišnje, ali je problem dužina ugovora.

"Rosoneri" nisu raspoloženi da na duže vezuju 37-godišnjeg napadača, već bi saradnju na šest meseci, dok s druge strane Šveđanin traži najmanje 18.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve