Nova vest
Fudbal

Sreda, 14.11.2018.

10:30

Jokanović dobio otkaz u Fulamu!

Srpski trener Slaviša Jokanović dobio je otkaz u ekipi Fulama, a klub je već neko vreme nameravao da otpusti prvog srpskog menadžera u Premijer ligi.

Izvor: MLJ

Autor: MLJ

Jokanović dobio otkaz u Fulamu!
Getty images

Jokanović je posle serije loših rezultata izgubio poverenje tima koji je proletos, odličnim drugim delom sezone, nakon nekoliko godina vratio u elitu.

Njegovo mesto je na mestu šefa struke Fulama preuzeo bivši menadžer Lestera Klaudio Ranijeri.

Fulam je posle 12 utakmica poslednji u Premijer ligi sa samo pet bodova, a ono što više brine je odbrana koja od početka sezone funkcioniše katastrofalno.

Tim sa Krejven kotidža je tako postao tim sa najviše primljenih golova u Premijer ligi, a nedavni poraz od Liverpula 2:0 na Enfild roudu, sedmi uzastopni je bio "kap koja je prelila čašu".

Samo 11 datih i čak 31 primljen pogodak nisu ispunili očekivanja nakon što je Jokanov tim potrošio više od sto miliona funti na pojačanja u letnjem prelaznom roku.

Klub je već neko vreme planirao da smeni Jokanovića, što se može videti i po rečima vlasnika kluba Šahida Kana.

"Promena bez pravog naslednika nije dolazila u obzir. Zato nam je bilo bitno da neko Ranijerijevog kalibra prihvati ovaj izazov i to je uteha, ali i ključno. On je sigurna opcija i već je spreman za izazov u Premijer ligi i posebno za ono što nam je potrebno u Fulamu",
rekao je Kan.

Ranijeri je pre dve i po godine mimo svih očekivanja postao šampion Engleske sa Lesterom, pa njemu sada Jokanović, posle svega tri meseca nadmetanja u ovom takmičenju, ustupa svoje mesto i težak zadatak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

144 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve