Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.11.2018.

20:00

Spektakl Boke i Rivera – na Monumentalu odluka o šampionu!

Fudbaleri Boke juniors i River Plejta odigrali su 2:2 u prvom meču finala Kopa Libertadores.

Izvor: PT

Autor: PT

Spektakl Boke i Rivera – na Monumentalu odluka o šampionu!
Foto: Getty Images

U prvom istorijskom finalu dva najljuća rivala u Argentini videli smo sve što fudbal u Južnoj Americi može da ponudi.

Od starta meča na tribinama Bombonjere bila je fenomenalna atmosfera kakvu samo navijači dva pomenuta kluba mogu da ponude. Na kraju najvažnije da nije bilo incideneta.

Ako je spektakularno bilo na tribinama, ništa manje nije bilo ni na terenu. River je od starta igra mnogo bolje, međutim Boka je ta koja je prva došla do gola. Abila je u 34. minutu uspeo da savlada Armanija, koji je mogao mnogo bolje da reaguje. Usledila je "eskplozija" na stadionu, međutim ubrzo će se publika utišati.

Samo što su krenuli sa centra meča fudbaleri Rivera su uspeli da izjednače. Prato je umakao odbrani Boke juniors i dobrim udarcem u donji desni ugao savladao Rosija.

Ovaj šok nije omao domaće fudbalere jer su do poluvremena uspeli da postignu još jedan gol. Pravo niotkuda Benedeto je glavom poslao loptu iza leđa golmana Rivera i Boka je na pauzu otišla sa golom prednosti.

Drugo poluvreme nije bilo toliko napeto i uzbuljivo, ali smo videli gol Rivera za izjednačenje i ispostaviće se konačan rezultat. Štoper Boke Iskeirdos postigao je autogol u 60. minutu i do kraja se nije menjao rezultat.

Najveću šansu za Boku imao je Dario Benedeto u 90. minutu. "Karlitos" Tevez ušao je u igri u 73. minutu i odmah se video njegov uticaj na igru. U devdesetom minutu sjajno je asistirao Benedetu, ali ovaj nije uspeo da savlada Armanija.

Benedeto je sâm izašao na ispred golmana Rivera, međutim nije uspeo da ga savlada. To je bila i poslednja prilika na meču.

Pošto u finalu Kopa Libertadores ne igraju golovi u gostima, Boka je dobro prošla jer joj na Monumentalu igra i rezultat 0:0 ili 1:1. Revanš meč na programu je 24. novembra.

Meč ste mogli da pratite putem našeg Live Bloga.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

99 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve