Nova vest
Fudbal

Nedelja, 11.11.2018.

14:55

Da li će Jokan i ovo da "preživi" – Salah načeo, Šaćiri dotukao Fulam

Fudbaleri Liverpula očekivano su savladali Fulam 2:0, u prvom nedeljnom meču 12. kola engleske Premijer lige.

Izvor: AK

Autor: AK

Da li će Jokan i ovo da
Foto: Getty images

Liverpul je poveo u 41. minutu golom Mohameda Salaha, posle ekspresne kontre nakon što je Aleksandru Mitroviću poništen gol zbog sumnjivog ofsajda.

"Redsi" tačnu na meč stavljaju već u osmom minutu drugog poluvremena, pogotkom Đerdana Šaćirija.

Fulam je opet igrao solidno, tim Slaviše Jokanovića se dobro nosio sa favorizovanim domaćinom, ali je londonski tim opet sam sebe "pokopao".

Pročitajte još Evo zašto je Fulam najgori tim u Premijer ligi VIDEO

Liverpul je poveo nakon katastrofalne reakcije igrača Fulama koji su žalili za ofsajdom Mitrovića i raspravljali se sa sudijom, dok je golman Beker proigrao Aleksander-Arnolda, a ovaj "lansirao" Salaha direktno na nemoćnog golmana gostiju Rika.

U nastavku meča Liverpul je kontrolisao ritam igre i u 53. minutu "overo" trijumf. Robertson je sjajnom dijagonalom pronašao Šaćirija na drugoj stativi, a švajcarski reprezentativac iz prve loptu sproveo u dalji ugao.

Liverpul je devetom pobedom u prvenstvu preuzeo prvo mesto na tabeli Premijer lige, bar na nekoliko sati do mančesterskog derbija između Sitija i Junajteda.

S druge strane, Fulam je poražen deveti put, sedmi put u nizu, pa je zakucan za dno tabele sa svega pet bodova.

Pitanje je da li će i posle ovog poraza Jokanović zadržati mesto trenera tima sa Krejven kotidža, a uoči duela sa konkurentom u borbi za opstanak Sautemptonom, koji će biti ključan za nastavak sezone ove ekipe.

Liverpul u sledećem kolu gostuje sedmoplasiranom Vorfordu, koji je osvojio samo jedan bod u poslednja dva kola.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve