Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 22.10.2018.

22:50

Furiozni Arsenal – Lester deseta "žrtva" u nizu

Fudbaleri Arsenala pobedili su Lester sa 3:1 u poslednjem meču devetog kola Premijer lige.

Izvor: LN

Autor: LN

Furiozni Arsenal – Lester deseta
Photo by Clive Rose/Getty Images

Arsenal je slavio na Emiratima posle preokreta i zabeležio svoj sedmi trijumf zaredom u novoj sezoni engleskog šampionata, a ukupno deseti zaredom u svim takmičenjima.

Fudbaleri Unaja Emerija nastavili su da pružaju fantastične partije i, posle uvodna dva poraza od Čelsija i Mančester sitija, ponovo odigrali kvalitetan meč.

Nije sve krenulo bajno za "tobdžije" i Lester je bolje otvorio meč. Bolji start "krunisan" je golom – Ben Čilvel je centrirao, ali je Beljerin nespretno zakačio loptu i poslao je iza leđa svog golmana Bernta Lena.

Ipak, na isteku poslednjeg minuta prvog poluvremena Mesut Ezil je doneo svojoj ekipi poravnanje rezultata.

U 61. minutu na teren je ušao gabonski napadač Pjer-Emerik Obamejang i tu su krenuli ogromni problemi za odbranu "lisica". Obamejang je već u 63. postigao prvi, a šest minuta kasnije i drugi gol.

Kod drugog pogotka bivšeg igrača Borusije iz Dortmudna viđena je prava fudbalska poezija, posle nekoliko prelepih dodavanja njegovih saigrača Obamejang je matirao Kaspera Šmajhela i postavio konačan rezultat.

Nedugo zatim, nakon nove lepe akcije fudbalera Arsenala, Lakazet je ostao jedan na jedan sa Šmajhelom, ali mu je danski čuvar mreže skinuo zicer.

Mora se izdvojiti i "doktorska" partija nemačkog reprezentativca Mesuta Ezila, koji je pokazao koliko znanja poseduje u nogama. On je u pobedi svoje ekipe učestvovao s golom i asistencijom, ali je tokom celog meča bio opasan po gol gostiju i napravio dosta lepih poteza.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve