Nova vest
Fudbal

Utorak, 16.10.2018.

17:05

"Orlovi" u proseku najviše pretrčali na Mundijalu

Fudbaleri Srbije su u jednom statističkom segmentu bili najbolji na Svetskom prvenstvu, ali ni to nije bilo dovoljno za plasman u osminu finala.

Izvor: AK

Autor: AK

Foto: Getty images

Naime, "Orlovi" su u tri meča grupne faze pretrčali više kilometara od svih rivala, prosečno 113 km po utakmici.

Međutim, koliko je taj faktor bio bitan za rezultate pokazuje primer Francuske. Novi šampion sveta je bio tek 28. u ovoj kategoriji sa 101 km po utakmici.

Prosečno najveći posed lopte imali su Španci 69%, ali ni "Crvena furija" nije imala mnogo beneficija od toga jer je eliminisana već u osmini finala.

S druge strane, šampioni "Trikolori" su bili 19. po posedu lopte.

U Rusiji su reprezentacije bile znatno efikasnije van kaznenog prostora, postizale su gol iz svakog 29. šuta van šesnaesterca, dok je četiri godine ranije u Brazilu gol "padao" iz svakog 42. pokušaja sa distance.

Na Mundijalu 2018. je postizan gol i iz svakog 29. centaršuta iz kornera, što je nešto bolje nego u Brazilu (36), a značajno efikasnije u odnosu na SP u Južnoj Africi 2010 (61).

Trend visoke efikasnosti iz prekida je nastavljen u nokaut fazi SP gde su ekipe postizale gol posle 31 kornera, a u Brazilu posle 41.

Za razliku od prethodnih Mundijala, stil igre na turniru u Rusiji nije dozvolio da se preterano ističu pojedinci, ali je bilo izuzetnih pojedinačnih nastupa poput Pola Pogbe i pre svih Luke Modrića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve