Nova vest
Fudbal

Ponedeljak, 15.10.2018.

09:31

Sautgejt: Igrači isceđeni kao limun, oseća se premor zbog Mundijala

Reprezentacije Španije i Engleske igraju večeras od 20.45 na stadionu "Benito Viljamarin" u Sevilji u derbi susretu A lige nacija.

Izvor: B92

Autor:B92

Sautgejt: Igrači isceđeni kao limun, oseća se premor zbog Mundijala
Photo by Michael Regan/Getty Images

Dve reprezentacije su se sastale u septembru na "Vembliju" na startu takmičenja i Španci su tada slavili pobedu od 2:1.

Španija je i ovog puta favorit, ali Engleska ima svoje adute. Bez obzira na sve, čini se da selektor Gordog Albiona Garet Sautgejt nije najzadovoljniji i ističe da bi umor kod pojedinih igrača mogao da igra značajnu ulogu.

"Mnogi timovi nisu na svom pravom nivou. Mislim da je u pitanju mentalni zamor, pre nego fizički. Takmičenja su počela nedugo posle Svetskog prvenstva. Pogledajte samo Premijer ligu, ima mnogo povređenih igrača", kaže Sautgejt.

On je svestan da čelnici Premijer lige imaju jako sužen manevarski prostor jer je mnogo toga moralo da se prilagodi kalendarima FIFA i UEFA.

"Ne razumem zašto je naša liga počela tako rano, ali činjenica je da jeste. Klubovi su se našli u teškoj situaciji. Pogledajte samo Totenhem, oni su imali najviše igrača u polufinalu Mundijala. Za menadžere, to je pravi pakao", dodao je Sautgejt.

Strateg Gordog Albiona se našalio na račun čelnika Premijer lige. Ona je startovala 10. avgusta, dok su u Španiji i Italiji takmičenja za bodove počela nedelju dana kasnije, a Bundesliga 24. avgusta.

"Nisam na to obratio pažnju sve dok sezona nije krenula. Ko zna, možda su očekivali da se iz Rusije vratimo već krajem juna", poručio je Sautgejt.

Koliko je Sautgejt u pravu, najbolje svedoče primeri upravo najboljeg igrača Totenhema. Hari Kejn je bio najbolji strelac na Svetskom prvenstvu, ali posle toga na šest mečeva za reprezentaciju nije postigao gol.

Luk Šo, Deni Rouz, Džejms Tarkovski i golman Aleks Mekarti ovog meseca su se povredili i Sautgejt ne može da računa na njih za meč sa Špancima.

Zanimljiv je i podatak da je u završnoj nedelji Mundijala igralo čak 37 igrača iz Premijer lige, koji su igrali za reprezentacije Francuske, Hrvatske, Belgije i Engleske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

5 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve