Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.09.2018.

21:31

Skener B92: Najbolji Partizan od početka sezone, ali to nije dovoljno

Partizan je potpuno nadigrao Crvenu zvezdu u večitom derbiju, ali gosti su ipak odneli jedan bod kući.

Izvor: ŽB

Autor: ŽB

Skener B92: Najbolji Partizan od početka sezone, ali to nije dovoljno
Foto: Starsport

Crno-beli su u većem delu utakmice bili dominantni, stvorili su veći broj prilika, međutim, trenutak nepažnje, ali i vrhunska reakcija Boaćea pokvarili su slavlje domaćina u Humskoj. Doduše, gol je priznat tek uz asistenciju linijskog sudije koji je morao da potvrdi da li je Stojković izvadio loptu iz mreže.

Partizan je u prvom poluvremenu vršio visok pšresing, brzo je oduzimao loptu crveno-belima, koji su teško dolazili i u zonu šuta, a prvi udarac u okvir gola imali su tek u 26. minutu. I to je bio i jedini šut ka Stojkoviću u prvih 45. minuta.

Odbrana crno-belih gotovo da nije imala posla, jer je Crvena zvezda izgledala kao da je došla da ne izgubi, da zadrži prednost na tabeli i ne premori se, što je domaćin i te kako znao da iskoristi. Ali na kraju je došao do izražaja kvalitet Crvene zvezde da ne gubi i kada igra slabo.

VLADIMIR STOJKOVIĆ

Prvu intervencviju je imao u 25. minutu, potom sledeću tek u 59. minutu, kada je zaustavio udarac Bena. U 73. minutu Boaće je visko skočio, loptu poslao ka golu Partizana, Stojković se bacio, intervenisao kod stative, međutim, sudije su rekle da je lopta, ipak, prešla gol-liniju. Stojković je uvek bio izuzetno važan za sigurnost odbrane Partizana, samouveren je bio i u ovom meču, učinio je sve i kod gola, ali Partizan je ispustio pobedu.

NEMANJA MILETIĆ

Dobro je zatvarao desnu stranu po kojoj su mu odlazili Kafu, posle njega Simić, i Rodić. Crveno-beli su imali tek poneki centaršut, gotovo ništa opasno po gol Partizana. Ništa ozbiljno se nije dešavalo na njegovoj strani, a nesigurnost je pokazao samo u jednom navratu kada ga je Simić prošao i to pošto se Nemanja okliznuo.

SVETOZAR MARKOVIĆ

Sa Valenteom je kontrolisao Boaćea, koji ništa specijalno nije uradio do gola. Odigrao je dobru partiju, ali igrač kao što je Boaće mora da se kontroliše dok je god u igri. Slabo je interevensao, nije dovoljno skočio i pokvario je utisak o svojoj igri.

VALIENTE

Uglavnom je pravovremeno intervenisao, nije značajno grešio. Odbrana bi generalno mogla da dobije visoku ocenu da nije bilo gola Crvene zvezde.

NEMANJA MILETIĆ

Zvezda nije bila agresivna, pa je i on delovao sigurno, ali njegov učinak je uglavnom odrađivanje posla. Zatvorio je svoju stranu, kontroliso je, međutim, ništa specijalno nije uradio da bi ostavio snažniji utisak.

SAŠA ZDJELAR

Od njega se očekuju dobre partije naročito u važnim utakmicama kakav je derbi. On je doveden da bi pravio razliku, ali Zdjelar svoj posao radi skromno i stidljivo. Na ovom nivou mora da bude na svakoj utakmici, a ne samo kada gra derbi.

ALEKSANDAR ŠĆEKIĆ

Dobro je reagovao ispred odbrambene linije Partizana, delovao je veoma solidno. Onesposobiio je igru crveno-belih, ali se možda se od njega očekuje i neka kvalitetnija i konkretnija lopta unapred.

MARKO JANKOVIĆ

U prvom poluvremenu bio je izuzetno raspoložen za igru, bilo fga je na svakom delu terena i u napadu i u odbrani. Zakasnio je na početku meča na centašut Pantića, kada se Borjan okliznuo. U 7. minutu je imao sjajnu priliku, sam se izborio za loptu, oduzeo je Babiću i izašao ispred Borjana, ali je loše šutirao. Kasnije mu je nestalo snage i pao je u igri.

DANILO PANTIĆ

Brz, opasan za čuvanje, pravio je dosta problema odbrani Crvene zvezde. Posle centaršuta na početku meča za Jankovića, imao je i šansu u 18. posle nakon dodavanja Rikarda, ali je šutirao pored stative. U 53. je fantastično šutirao, ali je loptu zaustavila prečka.

GORAN ZAKARIĆ

Borben, požrtvovan, često se vraćao po loptu, visoko pravio pritisak na Zvezdinu odbranu, ali je znao i da se vrati duboko na svoju polovinu da pomogne u odbrani.

RIKARDO

Nije mnogo upadljiv, ali je danas bio konkretan. Kada je trebalo presekao je loptu Boaćea, povukao u 32. minutu ka golu, pored dvojice „zategao" i precizno pogodio mrežu levom nogom.

NIKOLIĆ (od 79.) Umesto Gomeša

KOSOVIĆ (od 81.) Zamenio je Jankovića

UROŠEVIĆ (od 87.) Zamenio Miletića na levoj strani

Premalo vremena su proveli u igri da bi ostavili neki konkretniji utisak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve