Nova vest
Fudbal

Nedelja, 23.09.2018.

21:16

Skener B92: Zvezda prvi put bez energije, mnogo rupa u svim linijama

Fudbaleri Crvene zvezde nisu pokazali da su bolji tim od Partizana u 158. "večitom derbiju" iako su im mnogi unapred upisali tri boda na gostovanju.

Izvor: MLj

Autor: MLj

Skener B92: Zvezda prvi put bez energije, mnogo rupa u svim linijama
Foto: Starsport

S druge strane, Partizan je pokazao da volja na terenu može mnogo toga da nadoknadi i iznenadili su velikog rivala posle loših izdanja u Superligi.

Zvezda je neočekivano loše ušla u meč. Već posle 30 sekundi moglo je da bude 1:0 za Partizan, a tokom prvog poluvremena su crno-beli bili daleko bolji tim.

Ako je i postojala namera stratega gostiju Vlada na Milojevića, ostala je neispunjena.

Jesu pozadi ostajala trojica, Babić, Rodić i Babić, a Stojković je dobio nešto ofanzivniji zadatak nego sa Napolijem, ali to nije moglo do izražaja zbog dobre igre rivala.

Kada se tržište prebacivalo na polovinu Partizana, ostajali bi samo Babić i Degenek pozadi.

Janković pre svih, ali Pantić, Rikardo i Zdjelar su konstantno pritiskali odbranu srpskog šampiona i terali Zvezdu da se brani umesto da napada. I da greši.

Zato su njeni štoperi i bekovi imali daleko više posla nego ofanzivni igrači.

Defanzivci nisu dovoljno dobro obavili svoj posao i Partizan je na želju i agresivnost dominirao u prvom poluvremenu.

Zvezda je u drugom uspevala da napadne, dobru priliku je posle oko sat vremena imao Ben, ali su crveno-beli delovali nekako bezvoljno, "malokrvno.

Borjan – Odmah nesigurna reakcija na startu, okliznuo se, promašio loptu i dopustio Partizanu gol šansu već posle tridesetak sekundi. Kod gola u 33. minutu nije mogao ništa, nekoliko puta je pravovremeno istrčavao, ali je početnom nesigurnošću možda uneo istu i u svoju odbranu.

Rodić – Pored njega se Zakarić dobro zagradio i posle centaršuta imao dobru šansu za gol. Nije bio aktivan napred izuzev nekoliko loših centaršuteva i uklopio se u sivilo ekipe u većem delu meča.

Stojković – Sigurna intervencija u prvom napadu na utakmici, pre greške Borjana. Nakon toga je na njegovoj strani bilo problema sa Pantićem, koji je bio jedan od najboljih pojedinaca u Partizanu. Stojković nije uspevao da uđe u dubinu na desnom krilu i to je značilo da ne može da "puni" peterac Partizana loptama. U odsustvu Vujadina Savića bio je kapiten Zvezde.

Degenek – Čistio je loptu kod šuta Jankovića, posle se gurao sa Rikardom u prvih desetak minuta ali je bio sklon greškama usled agresivne igre Partizana u prvom delu. Zbog nesporazuma sa Boaćijem je Rikardo stigao da šutne i postigne gol, ali on više ide "na dušu" napadača i njegovog lošeg dodavanja upravo ka Degeneku na sredini terena.

Babić – Izbacio je loptu sa gol linije posle greške Borjana, ali je njegov veliki kiks u sedmom minutu umalo koštao Zvezdu primljenog gola. Napucao je Jankovića u zadnjoj liniji i ostavio mu otvoren put kad svom golu. Uspeo je da ga sustigne, Janković je pao, ali nije dobio penal.

Krstičić – Dve dobre reakcije u odbrani na startu, bio je uglavnom povučen, pa nisu mogle da dođu do izražaja njegove sposobnosti da pokrene napad Zvezde. Uglavnom je bio solidna podrška štoperskom tandemu.

Čaušić – Bio je ofanzivniji od Krstičića i jedini je u napadu Zvezde nešto pokušao sa dva udarca sa distance. Na poluvremenu ga je zamenio Jovančić koji je bio dobar protiv Napolija.

Marin – Nije mogao mnogo da dođe do izražaja u prvom delu, nekoliko dugih lopti nije prošlo, Boaćiju nije mogao da spušta jer je napadač Zvezde redovno udvajan u sredini, a na bokovima za Bena i Kafua ili Stojkovića iz drugog plana uglavnom nije bilo prolaza. Tek u nastavku je nešto više vukao napred, ali bez pravog efekta. Ipak, upisao je asistenciju iz kornera.

Kafu – Iako je trebalo da bude jedan od onih koji će širiti igru i individualnim kvalitetom da pravi razliku, nije to radio. Zaustavljan je mahom na tridesetak metara od gola, a dupli pasovi sa Boaćijem su uglavnom završavali kao greške. Zamenio ga je Veljko Simić i uneo život u igru Zvezde na levom krilu.

Ben – Jednu dobru priliku u drugom poluvremenu mu je odbranio Stojković, mnogo puta se našao na zemlji posle dobrih startova Partizana i igra "u meso" mu nije prijala i nije se mnogo istakao. I pored toga, asistirao je pa se ne može reći da je bio loš, iako se u prvom poluvremenu praktično nije video.

Boaći – Dao je gol, ali i pogrešio kada je Partizan pogodio mrežu Borjana. Vidno mu je bila potrebna podrška Kafua i Bena koju nije dobijao i da ne može da igra kada protivnik "spakuje" sve igrače od jedne do druge ivice kaznenog prostora. Mladi Svetozar Marković ga je dobro čuvao.

Simić – Svetla tačka igre Zvezde za pola sata koliko je igrao, povukao je sa sobom i Krstičića napred kada bi igrali kratke duple pasove, u drugim situacijama je pokazao da je potrebna samo volja da se probije odbrana Partizana što Kafu nije radio i Simić je za pola sata pokazao više nego mnogi igrači koji su na terenu proveli 90 minuta.

Jovančić – Zamenio je Čaušića na poluvremenu, puštao dug korak kroz sredinu u nekoliko situacija i tek nakratko premeštao igru na deo terena koji brani Partizan.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

30 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve